Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Δείτε τι συμβαίνει όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να φυτρώνουν πρόωρα

Είναι σημαντικό

4 Ιανουαρίου 2021 09:36
Απίστευτο: Δείτε τι συμβαίνει όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να φυτρώνουν πρόωρα

Απίστευτο: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τα τρόφιμα τα οποία χρειάζεται να καταναλώνει ο άνθρωπος αν αυτά είναι σε καλή κατάσταση όμως παρακάτω θα δείτε πως είναι όταν είναι πρόωρα. Επίσης δείτε το κόλπο για να μην σας μουχλιάζουν τα φαγητά μέσα στο ψυγείο.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν έναν κύκλο ζωής, γεμάτο συνεχή ανάπτυξη και αλλαγές. Και όπως στους ανθρώπους, έτσι και σε αυτά υπάρχουν κάποια άτομα που δεν συμβαδίζουν με το φυσιολογικό. Οι αλλαγές στην αγροτική τεχνολογία, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και άλλοι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση των φυτών, τόσο που να μοιάζουν λες και προέρχονται από το Τσέρνομπιλ.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τρομακτικές φωτογραφίες φρούτων και λαχανικών που δείχνουν πόσο εύκολα κάτι συνηθισμένο μπορεί να γίνει παράξενο. Δείτε τις και θα πάθετε πλάκα!

Απίστευτο: Δείτε τα φρούτα και λαχανικά σε πρόωρη μορφή

1. «Άφησα την αγκινάρα μου έξω από το ψυγείο και φύτρωσε».

Απίστευτο το πως φαίνονται αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά σε πρόωρη μορφή.

2. «Τι συμβαίνει όταν αφήνεις μισό λάχανο στο ψυγείο για πολύ καιρό».

Απίστευτο πως φαίνονται αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά σε πρόωρη μορφή.

3. Τα σπόρια της φράουλας φύτρωσαν.

Έτσι είναι τα φρούτα και τα λαχανικά όταν είναι πρόωρα.

4. «Ξέχασα ότι είχα πατάτες».

Δείτε πως καταλήγουν τα φρούτα και τα λαχανικά όταν είναι πρόωρα.

5. «Έκοψα το πρωί ένα μήλο στη μέση και ανακάλυψα ότι τα σπόρια του είχαν αρχίσει να φυτρώνουν».

Δείτε την πρόωρη μορφή των φρούτων αλλά και λαχανικών.

6. «Ένα δέντρο άρχισε να φυτρώνει μέσα στο αβοκάντο μου».

Έτσι είναι τα φρούτα και τα λαχανικά όταν είναι πρόωρη μορφή.

7. Ντομάτα που φύτρωσε.

Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τρομακτικά επειδή είναι πρόωρα.

8. Ένας φοίνικας φύτρωσε μέσα σε μια καρύδα.

Απίστευτο το πως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά πρόωρα.

9. Μια πιπεριά με μικρότερες πιπεριές να φυτρώνουν μέσα της.

Έτσι είναι πρόωρα τα φρούτα αλλά και τα λαχανικά.

10. Σπόροι που φύτρωσαν μέσα σε ντομάτα.

Δείτε πως είναι πρόωρα τα φρούτα και τα λαχανικά.

Φρούτα: Πώς πρέπει να πλένονται ανάλογα με το είδος τους

Φρούτα: Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας δεν υπάρχουν αναφορές για μετάδοση του κορωνοϊού μέσω των τροφίμων ή τις συσκευασίες τροφίμων.

Οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω της μεταφοράς μολυσμένων με αυτόν σταγονιδίων που εισέρχονται στον οργανισμό από το στόμα και / ή τη μύτη. Είναι επίσης δυνατό να μολυνθεί κάποιος αν έρθει σε επαφή με επιφάνεια στην οποία ζει ο ιός και στη συνέχεια αγγίξει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.

Δεν υπάρχουν λοιπόν ενδείξεις ότι οι ντομάτες σας είναι καλυμένες με κορωνοϊό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις πλένετε σχολαστικά πριν τις καταναλώσετε. Είναι απαραίτητο να πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό όλα τα τρόφιμα πριν τα μαγειρέψετε, ακόμη και αυτά που πιθανώς θα ξεφλουδίσετε, προκειμένου να φύγει η βρωμιά, το χώμα και οι παθογόνοι οργανισμοί.

Παράλληλα δώστε μεγάλη προσοχή στα φρούτα που αγοράζετε, τι σημαίνουν τα νούμερα στις ετικέτες τους.

Φρούτα: Πώς πρέπει να τα πλένετε

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και βυθίστε το μαρούλι ή τα άλλα φυλλώδη λαχανικά. Ανακατέψτε τα ελαφρά ώστε το νερό να πάει σε όλα τα σημεία. Αφήστε τα στο νερό τουλάχιστον ένα λεπτό ώστε το χώμα να πέσει στον πάτο του μπολ.

Στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι. Αν το νερό είναι πολύ βρόμικο επαναλάβετε τη διαδικασία, αφού ξεπλύνετε πρώτα το μπολ. Αφήστε τρεχούμενο νερό πάνω από τα λαχανικά όσο είναι στο σουρωτήρι για να καθαρίσουν εντελώς από το χώμα.

Βρώσιμες ρίζες

Επειδή αναπτύσσονται μέσα στο χώμα, πρέπει να πλένονται πολύ καλά πριν καταναλωθούν. Το καλύτερο είναι να τα καθαρίζετε με ειδική βούρτσα για λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Πώς πρέπει να πλένονται ανάλογα με το είδος τους τα φρούτα

Μανιτάρια

Πολλοί αποφεύγουν να πλένουν τα μανιτάρια επειδή απορροφούν το νερό σαν σφουγγάρια. Πρέπει όμως να αφαιρείται το χώμα, γι' αυτό έστω και ένα γρήγορο πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια στεγνώστε τα σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα.

Λαχανικά & φρούτα που αντέχουν

Φασολάκια, σπαράγγια, αγγούρια, μήλα πλένονται κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τα τρίβετε με τα χέρια σας. Αφήστε τα στη συνέχεια να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.

Ευαίσθητα φρούτα και λαχανικά

Οι ντομάτες, τα ώριμα φρούτα και φρούτα όπως τα μούρα και οι φράουλες δεν αντέχουν στο έντονο τρίψιμο, καθώς θα διαλυθούν. Τρίψτε τα απαλά κάτω από τρεχούμενο νερό με χαμηλή πίεση. Στη συνέχεια στεγνώστε τα με καθαρή πετσέτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share