Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής

Θα σας τρέχουν τα σάλια

3 Ιανουαρίου 2021 14:19
Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλμυρά Μπισκότα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής άλεσης για εσάς και τα παιδιά σας. Αυτά τα υπέροχα αλμυρά μπισκοτάκια είναι απλά πανέμορφα και σε γεύση και σε εμφάνιση.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε και άλλη μια συνταγή για τραγανά μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • Παρμεζανα 1 φλιτζάνι τριμμένη
  • Τυρί τσένταρ 1 φλιτζάνι τριμμένο
  • Αλεύρι Ολικής Άλεσης 2 φλιτζάνια
  • Βουτυρο 125 γρ παγωμένο κομμένο κυβάκια
  • Πάπρικα 1 κουτ γλυκού γλυκιά
  • Νερό 3-4 κουτ σούπας (όσο χρειαστεί)

Αλμυρά μπισκότα: Εκτέλεση

  • Στην αρχή τρίβουμε στο πολύ ψιλό την παρμεζάνα και το τσένταρ. Βάζουμε τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα και το αλέυρι ολικής άλεσης. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά.
  • Προσθέτουμε έπειτα το παγωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμος.
  • Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε κουπάτ τα μπισκότα μας.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Τα μπισκότα μπορούν να γίνουν και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Συνταγή για αλμυρά μπισκότα

Πηγή: daddy-cool.gr

Μπισκότα... σκέτος εθισμός με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε 15 λεπτά

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί… με μικρές εθιστικές ποσότητες να σας συντροφεύσει στον φετινό χειμώνα, και δη στην περίοδο των Χριστουγέννων; Σας προτείνουμε μια μοναδική συνταγή με μπισκότα γεμιστά με καραμέλα, χρησιμοποιώντας και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την εποχή αυτή, που χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά, με άπαντες να σας ζητούν αυτούς τους… μικρούς διαβόλους, όπως τις σπιτικές μπάρες λεμονιού.

Μπισκότα καραμέλα ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

3 φλ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 ζαχαρούχo γάλα

ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για τα γεμιστά μπισκότα

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.

Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share