Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Μπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας

Θα ξετρελαθείτε

3 Ιανουαρίου 2021 11:49
Μπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκοτογλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείινει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα στιγμής και πτι μπερ που θα ξετρελάνει μικρούς και μετάλους.

Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική 500 gr
  • 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα (κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού)
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες

Εκτέλεση

  • Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ.
  • Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Tip

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.

Πανεύκολη συνταγή για μπισκοτογλυκό

Πηγή:daddy-cool.gr

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνες

Κέικ σοκολάτας: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανοστιμη συνταγή για ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες σκέτη κόλαση που σίγουρα θα τρέχουν τα σάλια σε μικρούς και μεγάλους.

Κέικ σοκολάτας: Υλικά

  • 50 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. γάλα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 165 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 75 ml. νερό
  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κέικ σοκολάτας: Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ ή το μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και 150 γρ. ζάχαρη για 3-4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο γάλα.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
  • Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα κέικ στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο.
  • Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Πανεύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μπανάνες

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν).
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
  • Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας.

Tips* Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι το σκεύος θα κάνει ένα «φιλμ» που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share