Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιτέλους: Ποια η πάμφθηνη τροφή που «τρέμει» ο καρκίνος και κοστίζει μόλις 1 ευρώ - Πανικός!

Δείτε ποια είναι αυτή

3 Ιανουαρίου 2021 11:33
Επιτέλους: Ποια η πάμφθηνη τροφή που «τρέμει» ο καρκίνος και κοστίζει μόλις 1 ευρώ - Πανικός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Ποια είναι αυτή η πάμφθηνη τροφή που απομακρύνει τον καρκίνο; Το μπρόκολο είναι θαυματουργό και σώζει ζωές. Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου.

Μελέτη που έγινε συνεργατικά από Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον το μπρόκολο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη. Παράλληλα δείτε και ποιες είναι οι δύο τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του προστάτη.

Καρκίνος: Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου. Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου. Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Ποια τροφή τρέμει ο καρκίνος;

Τα 10 φρούτα και λαχανικά με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση

Φρούτα: Μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μέσο προστασίας ενάντια στον καρκίνο, ιδίως αν συνδυάζεται με συστηματική σωματική άσκηση, σωστή διαχείριση του βάρους, έλεγχο του σακχάρου και γενικότερα έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο οι οποίοι βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μας, όπως τα γονίδιά μας, η διατροφή είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της υγείας μας.

Χάρη στο ιδιαίτερο διατροφικό τους προφίλ, ορισμένες τροφές έχουν συνδεθεί με τον μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου. Μερικές από τις τροφές με την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση είναι φρούτα και λαχανικά. Παράλληλα δείτε ποια είναι τα 5 καθημερινά επικίνδυνα αντικείμενα για την υγεία μας που έχουμε στο σπίτι μας.

Μπρόκολο

Η αντικαρκινική του δράση οφείλεται κυρίως σε μια ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία «μπλοκάρει» την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε ολόκληρο το σώμα.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Όπως και το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Λάχανο

Ένας ακόμη εκπρόσωπος της οικογένειας των σταυρανθών, το λάχανο παρέχει σουλφοραφάνη και επίσης έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), μια χημική ουσία με αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση.

Κόκκινα σταφύλια

Περιέχουν μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται ρεσβερατρόλη και είναι ευρύτερα γνωστή για τα οφέλη που έχει για την καρδιά. Ωστόσο, δρα στο σώμα και ως αντιφλεγμονώδες και μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Γκρέιπφρουτ

Πλούσιο σε βιταμίνη C, αλλά «φτωχό» σε ζάχαρη, το γκρέιπφρουτ παρέχει θρεπτικά συστατικά που διευκολύνουν την απομάκρυνση βλαβερών καρκινογόνων ουσιών από τον οργανισμό.

Πιπεριά χαλαπένιο

Η γνωστή καυτερή πιπεριά που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ισπανική και τη μεξικανική κουζίνα δρα ενάντια στον καρκίνο χάρη στην ενεργή της ουσία, την καψαϊκίνη, η οποία εξουδετερώνει χημικές ουσίες με καρκινογόνο δράση.

Κέιλ

Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε ασβέστιο, το κέιλ δικαίως χαρακτηρίζεται υπερτροφή. Η προστασία που παρέχει ενάντια στον καρκίνο οφείλεται στα συστατικά του που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

Αρακάς

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτοχημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση.

Αρακάς κατά του καρκίνου

Γλυκοπατάτα

Είναι πολύ πιο υγιεινή από την κλασική λευκή πατάτα, καθώς παρέχει πληθώρα ωφέλιμων συστατικών, όπως το βήτα καροτένιο, ασβέστιο και βιταμίνη C. Αν επιλέξετε να την καταναλώσετε με τη φλούδα, θα προσφέρει στον οργανισμό σας περισσότερα από 5.000 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά!

Καρπούζι

Παρέχει βιταμίνες A και C, αλλά και πολύτιμο λυκοπένιο, μια φυτοχημική ουσία που δίνει στο καρπούζι και στην ντομάτα το χαρακτηριστικό χρώμα τους. Από όλα τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο είναι το ισχυρότερο για την εξουδετέρωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share