Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Μπουκιές χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα

Θα ξετρελαθείτε!

2 Ιανουαρίου 2021 17:22
Μπουκιές χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χοιρινό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για μπουκιές από τρυφερό κοκκινιστό χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα & βερίκοκα. Είναι μία εξαιρετική πρόταση για εκείνους που αγαπούν την γκουρμέ απόλαυση και όχι μόνο!

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και φιλαδέλφεια που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • Χοιρινο 2 κιλά σε μπουκιές
  • Κονιάκ 1 κούπα
  • Ελαιολαδο 1/2 κούπα
  • Πορτοκαλι 1 κούπα χυμό
  • Νερό 2 κούπες
  • Δαμάσκηνα 200 γρ ξερά
  • Βερικοκα 200 γρ ξερά
  • Κορν Φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
  • Δενδρολίβανο Λίγο
  • Θυμάρι Λίγο
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Αυτό το τρυφερό χοιρινό κρέας είναι μυρωδάτο και νόστιμα αφού τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και τα δαμάσκηνα έρχονται να απογειώσουν την γεύση. Η υπέροχη σάλτσα έρχεται να ολοκληρώσει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα.

Χοιρινό: Εκτέλεση

  • Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρέας.
  • Τσιγαρίζουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε το κρέας μας με κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και τα μυρωδικά μας. Βάζουμε το κρέας στην γάστρα ή στο πυρέξ και το σκεπάζουμε.
  • Το ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην συνέχεια παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες.
  • Διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ζουμί για να δέσει η σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε την σάλτσα και στην συνέχεια την περιχύνουμε στο κρέας μας.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δείτε και το μυστικό για το ζουμερό κοτόπουλο φούρνου που θα σας ξετρελάνει.

Νόστιμη συνταγή για μπουκιές χοιρινού με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκο

Πηγή: daddy-cool.gr

Το μυστικό για ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο φούρνου

Κοτόπουλο στο φούρνο: Πρόκειται για ένα οικογενειακού τύπου φαγητό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο φαγητό έχει και τις δυσκολίες του, οι οποίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται κάποιος να αναφέρει τα μυστικά μαγειρικής.

Διαβάστε ποια είναι τα μυστικά μαγειρικής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που σίγουρα θα απογειώσουν την συνταγή σου και θα κάνουν το κοτόπουλο πεντανόστιμο.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο.

Κοτόπουλο στο φούρνο: Αναλυτικά η συνταγή της Μπαρμπαρίγου

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο

Πάντοτε αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 30′, εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο. Αυτή, η κίνηση, θα το βοηθήσει, διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποιος το βάλει απευθείας στο φούρνο, θα γίνει σκληρό, μετά από τη διαδικασία του ψησίματος:

Τραγανή πέτσα

Για να πετύχει η τραγανή πέτσα, χρειάζεται καλό στέγνωμα η κοιλιακή χώρα του κοτόπουλου. Έπειτα, η επιφάνεια χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Συνταγή για κοτόπουλο φούρνου από την Μπαρμπαρίγου

Δέσιμο κοτόπουλου στο φούρνο

Έχει να κάνει με το κατάλληλο σχήμα και τη συγκράτηση των ζουμιών στο ψήσιμο.

Αρωματισμός κοτόπουλου

Για αυτή την εργασία απαιτούνται μυρωδικά, όπως η ρίγανη και το θυμάρι. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα βουτύρου κάτω από την πέτσα.

Θερμοκρασία ψησίματος

Χρειάζεται καλή προθέρμανση του φούρνου και η παύση ανοιγοκλεισίματος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ψησίματος.

Κοτόπουλο στο φούρνο: Εκτέλεση

  • Πρέπει να τραβήξει τα υγρά του, μετά το ψήσιμο για περίπου δεκαπέντε λεπτά.
  • Γρήγορο ψήσιμο κοτόπουλου στο φούρνο:
  • Το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει η νοικοκυρά, είναι να σκίσει την κοιλιά του κοτόπουλου κατά μήκος.
  • Για τη συγκεκριμένη προεργασία, προτείνεται η χρήση ψαλιδιού.
  • Έπειτα, οφείλει να πατήσει καλά το κοτόπουλο, ώστε να κάνει το σχήμα του, πλακέ.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να αλείψει κάποιος με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και να του προσθέσει αλάτι και πιπέδι.
  • Στο τέλος και αφού έχει προθερμανθεί, ο φούρνος, πρέπει να μπει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του.
  • Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το να μην ανοιγοκλείνει κανείς το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Έτσι, το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε μόλις 45 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share