Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες σκέτη κόλαση!

Θα σας τρέχουνε τα σάλια!

2 Ιανουαρίου 2021 16:28
Σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες σκέτη κόλαση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκοτογλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια υπέροχη συνταγή για σοκολατένιο μπισκοτόγλυκο με μπανάνες, κρέμα με κονιάκ και μπισκότα πτι μπερ. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Υλικά

  • Γάλα 1 λίτρο
  • Ζαχαρη 220 γρ.
  • Κακαο 50 γρ. σκόνη
  • Κορν Φλαουρ 50 γρ.
  • Αυγα 2
  • Κονιάκ 2 κ.σ.
  • Μπισκότα 20-22 πτι μπερ
  • Μπανανα 2
  • Αμυγδαλα λίγα ψιλοκομμένα

Μπισκοτογλυκό: Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε αρχικά την μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο, το κορν φλάουρ, τα αυγά και περίπου τα 110 γρ. από το γάλα μας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μας και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα με το γάλα μας, προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε το μείγμα μας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ωραία παχύρρευστη κρέμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
  • Στην συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα πυρέξ και το σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε λοιπόν την κρέμα μας για μισή ώρα στο ψυγείο. Σε ένα βαθύ στρογγυλό σκεύος περίπου 23-24 εκ τοποθετούμε δύο στρώσεις πλαστικής μεμβράνης.
  • Στρώνουμε στον πάτο δύο μπανάνες κομμένες σε φέτες περίπου 0,5 εκ. Πάνω από τις μπανάνες ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και την στρώνουμε καλά.
  • Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε μία σειρά μπισκότων πτι μπερ. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και την στρώνουμε καλά.
  • Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε άλλη μία σειρά μπισκότων πτι μπερ και σκεπάζουμε το γλυκό μας με μία πλαστική μεμβράνη.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Όταν παγώσει το γλυκό μας, ανοίγουμε την μεμβράνη.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μία πιατέλα. Αφαιρούμε με προσοχή την μεμβράνη από τον πάτο του γλυκού. Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share