Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γλάσο σκέτος πειρασμός!
Θα ξετρελαθείτε!
1 Ιανουαρίου 2021 17:15
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια πεντανόστιμη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με ζαχαρούχο γάλα, γλάσο και σιρόπι, γίνεται το πιο απολαυστικό και λαχταριστό γλυκό που έχετε φάει.
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να στέκεται το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Τα ρίχνουμε πολύ απαλά και ανακατεύουμε με μαρίζ έτσι ώστε να μη βγει ο αέρας.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ με μέγεθος 30×27 και ψήνουμε το μείγμα μας για 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό κι ένα ποτήρι ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε παράλληλα. Όταν βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτυπάμε την σαντιγί μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και την αναμειγνύουμε με το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.
Εκτέλεση για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο.
Πως συναρμολογούμε το γλυκό μας:
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στον πάτο του πυρέξ και σιροπιάζουμε.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε απαλά την κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα και στη συνέχεια βάζουμε ακόμη ένα παντεσπάνι από πάνω.
Το σιροπιάζουμε ξανά.
Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την ισιώνουμε. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και αφού κρυώσει, ρίχνουμε το γλάσο.