Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπέροχη και πανεύκολη σοκολατόπιτα - Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή

Δοκιμάστε την!

30 Δεκεμβρίου 2020 12:46
Υπέροχη και πανεύκολη σοκολατόπιτα - Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή σοκολατόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δεν προτιμάτε τη σοκολάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για λεμονογλυκό.

Υλικά

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
  • Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά [ανάλογα πόσο στεγνή τη θέλετε].
  • Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.

πηγή: xrysessyntages.gr

Σοκολατόπιτα της τεμπέλας: Πεντανόστιμο γλυκό χωρίς βούτυρο και αυγά

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/5 φλιτζάνι κακάο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανιλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Επιπλέον, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, τα υλικά μας, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου τριάντα λεπτά (σ.σ. μισή ώρα).

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share