Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού - Έτοιμη σε 25 λεπτά

Τρομερή συνταγή!

30 Δεκεμβρίου 2020 10:49
Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού - Έτοιμη σε 25 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα όλων μας δεν είναι άλλο από την πατατοσαλάτα. Είναι γευστική, δροσερή και λαχταριστή συνταγή. Συνοδεύει άψογα τα ψητά κρέατα και φτιάχνεται στη στιγμή! Εκτός όμως, από την πατατοσαλάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα.

Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 3 αυγά σφιχτά, βραστά
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Kαθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το ξίδι σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  • Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.

Πατατοσαλάτα με πάριζα και γιαούρτι!

Υλικά:

  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 αυγά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αγγουράκι τουρσί
  • 200 γρ. πάριζα
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένετε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνετε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Βράζετε τα αυγά.
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό, ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορείτε να τις πιάσετε.
  • Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
  • Τις βάζετε σε σαλατιέρα.
  • Κόβετε τα φρέσκα κρεμμύδια σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια
  • Κάνετε το ίδιο με τα βρασμένα αυγά, τον άνηθο και το τουρσί.
  • Κόβετε την πάριζα σε κομμάτια, στο μέγεθος που έχετε κόψει και τις πατάτες.
  • Στη σαλατιέρα που έχετε τις πατάτες, περιχύνετε με το ξίδι και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πάριζα, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι).
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεται πολύ καλά τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά αλλά πολύ καλά.
  • Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει 1-2 ώρες.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share