Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Λεμονογλυκό... σκέτη κόλαση με ζαχαρούχο γάλα ιδανικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Μια ξεχωριστή συνταγή

29 Δεκεμβρίου 2020 19:14
Λεμονογλυκό... σκέτη κόλαση με ζαχαρούχο γάλα ιδανικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα συνοδεύσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και θα κάνει άπαντες… να γλείφουν τα δάχτυλά τους; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λεμονογλυκό… κολασμένο με ζαχαρούχο γάλα, που είναι ιδανικό για να το σερβίρετε.

Πρόκειται για μια συνταγή για ένα ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού, που λιώνει σαν αφρός στο στόμα και μας αφήνει μια ανάλαφρη γεύση. Μια συνταγή ό,τι πρέπει για να κλείσει το πρωτοχρονιάτικο γεύμα, αν και μπορείτε να δοκιμάσετε κι ένα πιο μικρό γλύκισμα με ινδοκάρυδο.

λεμονογλυκό με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 500 γρ. μπισκότα digestive
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα ή διαφορετικά σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
  • Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα, διαφορετικά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα - Μόλις με 4 υλικά

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα: Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της με μόλις 4 υλικά.

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια*

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.
  2. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  7. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share