Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Μακαρόνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Έτοιμα στο τσακ μπαμ!

29 Δεκεμβρίου 2020 14:46
Μακαρόνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ. Πρόκειται για ένα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν είστε του παραδοσιακού φαγητού, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (ολικής)
  • Περίσσιο κοτόπουλο (ίσως από τις γιορτές)
  • Μπεσαμέλ
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια γάλα
  • 3 αυγά
  • Λίγο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Μπεσαμέλ:4 κουταλιές βούτυρο, 5 σούπας αλεύρι, 3 1/2 ποτήρια γάλα, 3 αυγά, λίγο κεφαλοτύρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο, ανακάτεμα όλα μαζί μέχρι να πήξει σερ μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνω το κρέας στην μπεσαμέλ και σερβίρω.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά (Νο. 5)
  • 1 "Σπιτικός" Ζωμός Λαχανικών
  • 110 γρ. βιτάμ (7-8 κ.σ.)
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. γλυκιά ξινομυζήθρα, (ή φέτα) θρυμματισμένη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση
  • 4 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα φόρμας

μακαρόνια με τυριά

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, 1 ¼ κ.σ. χοντρό αλάτι και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σας αλ” τέντε, 3 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία.
  • Αυξομειώστε το χρόνο βρασίματος ανάλογα πόσο Αλ ντέντε θέλετε το ζυμαρικό σας, λαμβάνοντας υπ' όψη ότι θα ψηθούν και στο φούρνο για 30 περίπου λ. Τα στραγγίζετε τα μεταφέρετε στην άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνετε με 3 κ.σ. ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  • Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μπέικον με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Προσθέτετε τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνετε το μείγμα αυγών και το μείγμα λαχανικών-τυριών μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα-βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Παίρνετε μια φόρμα του κέικ (26 εκ.) με τρύπα στη μέση, και τη βουτυρώνετε παντού και καλά με το υπόλοιπο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ξεφορμάρετε εύκολα το φαγητό σας.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share