Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι διαιτολόγοι μίλησαν: Αδυνατίστε τρώγοντας...

Χάστε τα περιττά κιλά με τον πιο εύκολο τρόπο

28 Δεκεμβρίου 2020 15:49
Οι διαιτολόγοι μίλησαν: Αδυνατίστε τρώγοντας...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακαρόνια: Αφήστε τις σαλάτες και πιάστε τις μακαρονάδες! Τα ζυμαρικά όχι μόνο δεν ενοχοποιούνται για την παχυσαρκία, αλλά μάλιστα βοηθούν και με το αδυνάτισμα! Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «BMJ Open», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσο οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 έρευνες με δείγμα 2.500 ανθρώπων που έτρωγαν ζυμαρικά (κατά μέσο όρο 3,3 μερίδες την εβδομάδα) αντί για άλλους υδατάνθρακες στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τρώγοντας μακαρόνια δεν αυξήθηκε ούτε το βάρος τους, αλλά ούτε και το σωματικό τους λίπος.

Αντιθέτως πολλοί μάλιστα έχασαν και κιλά. Για την ακρίβεια, μέσα σε διάστημα 12 εβδομάδων, οι εθελοντές έχασαν ενάμισι κιλό. «Σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο», καταλήγει ο συντάκτης της έρευνας, καθηγητής Τζον Σιεβενπάιπερ.

Παράλληλα δείτε και 4+1 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα και γυμναστική.

4+1 λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Λιποδιαλυτικοί συνδυασμοί τροφίμων για να έχουν οι “θυσίες” αποτέλεσμα για το αδυνάτισμα. Το ήξερες πως αν πασπαλίσεις το τσάι σου με μαύρο πιπέρι θα αποκτήσεις μέση δαχτυλίδι;

Συνδυασμοί που λατρεύουν τη γραμμή, την ομορφιά και την υγεία σου. Ενώ, έρευνες δείχνουν ότι το ξαναζέσταμα μερικών αγαπημένων τροφών μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν έχουν φυλαχτεί σωστά.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ+ΛΕΜΟΝΙ

Βοηθά να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις ένα υγιές καρδιαγγειακό. Συνόδεψε το πράσινο τσάι σου με χυμό από ένα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ ή λάιμ (πηγές βιταμίνης C) ώστε να ενισχύσεις την απορρόφηση των κατεχινών.

Το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης αλλά και αυξημένο μεταβολισμό. Μελέτες δείχνουν όμως πως απορροφάμε μόνο το 20% των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών ουσιών με όλες τις παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις. Τα καλά νέα είναι πως πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει την απορροφησιμότητα των κατεχινών σε ποσοστό 80%.

ΑΥΓΟ + ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Προσφέρει πρωτεΐνη, απαραίτητη για τον μεταβολισμό και λαμπερό-σφριγηλό δέρμα. Θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σου; Δοκίμασε να καταναλώσεις αυτό το δυναμικό ντουέτο! Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου.

Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του.

Επίλεξε, λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψεις ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σου στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ + ΜΑΥΡΟΠΙΠΕΡΟ

Οι μαγικοί συνδυασμοί τροφίμων που αδυνατίζουν! Μάθε ποιοι είναι και βάλτους στη διατροφή σου. Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός που μπορεί να σου προσφέρει λεπτότερη μέση Ετοίμασε μία κούπα πράσινο τσάι και πρόσθεσε λίγο φρέσκο μαυροπίπερο.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αυτός ο συνδυασμός ενισχύει την απορρόφηση ενός αντιοξειδωτικού-κλειδιού για την καύση του λίπους, κατά 130%.

Και κάτι ακόμα; Άτομα που ήπιαν πράσινο τσάι μαζί με το γεύμα τους, ανέφεραν πιο έντονο αίσθημα κορεσμού και ζήτησαν δεύτερη μερίδα σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με όσους δεν το κατανάλωσαν. Οι ερευνητές συμπέραναν πως συστατικά στο πράσινο τσάι επηρεάζουν τις ορμόνες της όρεξης και του κορεσμού.

ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ + ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Γεμάτο αντιοξειδωτικά και με αντικαρκινική δράση. Οι ντομάτες, όπως και τα προιόντα της ντομάτας (πολτός), περιέχουν και τα 4 βασικά καροτενοειδή (α-καροτένιο, β-καροτένιο, λουτεΐνη και λυκοπένιο) καθώς και τρία αντιοξειδωτικά (βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο) που σε συνδυασμό προλαμβάνουν έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η απορρόφησιμότητα των πολύτιμων συστατικών αυξάνεται αν καταναλωθούν με ελαιόλαδο καθώς τα καλά μοοακόρεστα λιπαρά που περιέχει επιβραδύνουν την πέψη. Συνόδεψε τη μακαρονάδα σου με μία σάλτσα από φρέσκιες κόκκινες ντομάτες, ελαιόλαδο και λίγο βασιλικό.

ΣΚΟΡΔΟ + ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Προστατεύει την κυκλοφορία του αίματος από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτά τα αρωματικά λαχανικά περιέχουν αριθμό συστατικών που διατηρούν την ευελιξία των αρτηριών και τις προστατεύουν από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Κάποια από τα συστατικά τους έχουν μελετηθεί για τη δράση τους να εξουδετερώνουν καρκινογόνες ελεύθερες ρίζες. Αποτελούν επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, που τα καθιστά πολύτιμα για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Στην ελληνική κουζίνα υπάρχει πληθώρα συνταγών που χρησιμοποιεί αυτά τα 2 υλικά, γι’ αυτό μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share