Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λαχταριστό ρολό κιμά με τυρί και μπέικον

Μια συνταγή που πρέπει να προσθέσετε στο γιορτινό σας τραπέζι!

28 Δεκεμβρίου 2020 14:26
Λαχταριστό ρολό κιμά με τυρί και μπέικον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς κοντεύει, γι' αυτό το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι. Φτιάξτε ρολό κιμά με τυρί και μπέικον και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν.

Ρολό κιμά: Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση

Υλικά (7-8 μερίδες)

Για ρολό κιμά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2,3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2,3 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 180 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Για γέμιση

  • 200 γρ τυρί τριμμένο ή κασέρι κομματάκια
  • 1 συσκευασία μπέικον ή άλλο αλλαντικό της προτίμησης σας

Για συνοδευτικό

  • 6,7 μέτριες πατάτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι - πιπέρι κατά βούληση

Για μαρινάδα (προαιρετικά)

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες μας! Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας. Στύβουμε πορτοκάλι και λεμόνι, τοποθετούμε σε μούλτι, καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το ψιλοκομμένο δυόσμο και χτυπάμε στο μούλτι για 1 λεπτό!!
  • Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά!! Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε πρώτα τις πατάτες γιατί θέλουν περισσότερη ώρα να γίνουν
  • Ξεκινάμε με το ρολό μας τώρα! Αφού έχουμε ξεπλύνει τον κιμά τον βάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε στο μούλτι ένα κρεμμύδι ξερό, τις σκελίδες σκόρδου, τον μαϊντανό και δυόσμο μέχρι να μην βλέπουμε χοντροκομμένα κομμάτια.
  • Στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μούλτι και τοποθετούμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε ένα σχετικά σφιχτό ρολό για να μην μας ανοίξει!
  • Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο μας και τοποθετούμε το ρολό κιμά και ανοίγουμε να είναι πλακέ και αφού έχουμε ψιλοκόψει το μπέικον σπρώχνουμε με τα δάκτυλα να μπει μέσα στο ρολό και ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και σπρώχνουμε πάλι πολύ καλά για να μπει καλά και να μην διαλυθεί στη μεταφορά!
  • Αν έχετε κομμάτια κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί θα είναι πιο εύκολο γιατί τα κομμάτια άμα είναι σε κυβάκια μπαίνουν πιο εύκολα!
  • Όπως το έχουμε στο χαρτί κρατάμε τις δύο γωνίες και γυρνάμε από την άλλη για να πάρει το σχήμα του ρολό και το ξαναγυρνάμε για να δούμε αν έχουν βγει τα τυριά. Αν αρχίσει να διαλύεται το πλάθουμε σα ζύμη και σπρώχνουμε προς τα μέσα το τυρί και το ξαναγυρνάμε.
  • Ανοίγουμε το φούρνο που έχουμε τις πατάτες και με πολύ προσοχή και κρατώντας το με το χαρτί το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες. Αν δούμε ότι ανοίγει το στρώνουμε λίγο στις γωνιές με το χέρι. Μην σας ανησυχεί όμως γιατί στον φούρνο θα ψηθεί και δεν θα διαλυθεί.
  • Αν σας δυσκολεύει η διαδικασία και έχετε μακρόστενη φόρμα κέικ μπορείτε να το ψήσετε εκεί με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες σε άλλο ταψί.
  • Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία που έχουμε τις πατάτες για τουλάχιστον 1 ώρα στον αέρα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share