Pancakes με πατάτες - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
Θα ξετρελαθείτε!
28 Δεκεμβρίου 2020
12:36
Πατάτες: Φτιάξτε λαχταριστά και πανεύκολα Pancakes με πατάτες και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε μια πιο κλασική συνταγή, δείτε εδώ σουφλέ pancakes με σοκολάτα.
Συστατικά
- 4-5 μέτριες πατάτες
- ½ κούπα αλεύρι (65 γρ.)
- 3 αυγά και επιπλέον 3 ασπράδια χωριστά
- 120 γρ. γιαούρτι πλήρες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λάδι για το τηγάνισμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 6 κ.σ. γάλα πλήρες ή γιαούρτι
- αρωματικά όπως μαϊντανό και άνηθο ή ότι άλλο βρήκαμε
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λαχανικά για σερβίρισμα όπως ντοματάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες αλλά δεν τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να καταλάβουμε πότε μαλάκωσαν).
- Στεγνώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι , μετά τα 3 ολόκληρα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γιαούρτι και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις απορροφηθούν καλά όλα τα υλικά, χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε ένα μπολ με το σύρμα μέχρι να κάνουμε ελαφριά μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα και αυτά στο μείγμα με τις πατάτες ανακατεύοντας απαλά και σταδιακά για να κρατήσουμε το μείγμα μας ελαφρύ.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε σε αυτό λίγο λάδι. Με ένα μεγάλο κουτάλι , βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας στο τηγάνι έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρά pancakes (όχι απαραίτητα κανονικά pancakes).
- Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ετοιμάζουμε παράλληλα τη σάλτσα μας ανακατεύοντας το τυρί με το γάλα ή το γιαούρτι μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως!
Η συνταγή με το μυστικό υλικό για τις απόλυτες πατάτες φούρνου που πρέπει να μάθετε
Υλικά
- 1.800 κιλά πατάτες
- 2 κ.σ αλάτι
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόψε τις πατάτες σε στιλ ‘κυδωνάτες’
- Σε 8 φλυτζάνια νερό, ρίξε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Μόλις πάρει βράση ρίξε τις πατάτες. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει να μαλακώσει το εσωτερικό και να γίνει πιο τραγανό το εξωτερικό της πατάτας.
- Βγάλε τις πατάτες μόλις δεις ότι τις τρυπάει το μαχαίρι. (Μετά από 10 λεπτά περίπου).
- Ενώ βράζουν οι πατάτες, ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλατοπίπερο. Μαγείρεψε το μείγμα για λίγο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο και μετά σούρωσέ το αμέσως, έτσι θα καταφέρεις να αρωματίσεις το λάδι χωρίς να φας παράλληλα καμένα βότανα.
- Σουρώνεις τις πατάτες και τις προσθέτεις στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Σε αυτή τη φάση δεν σε πειράζει να λιώσουν λίγο και να έχουν μικρά κομμάτια γύρω τους, γιατί αυτά θα δώσουν την τραγανή υφή.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου και ρίχνεις τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνεις σε αυτή τη θερμοκρασία και στο πάνω κάτω (ή στους 200 και στον αέρα) για 20 λεπτά και μετά τις γυρνάς προσεκτικά ώστε να ψηθούν καλά.
- Για έξτρα άρωμα μπορείς να ανακατέψεις τις φρεσκοψημένες πατάτες με το δεντρολίβανο και το σκόρδο που σούρωσες νωρίτερα από το λάδι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δες το βίντεο: