Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαχταριστά κουλουράκια νουτέλας με 5 υλικά - Έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά

Η πιο νόστιμη συνταγή!

28 Δεκεμβρίου 2020 08:31
Λαχταριστά κουλουράκια νουτέλας με 5 υλικά - Έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά, έτοιμα σε 10 λεπτά για να τα απολαύσετε με το πρωϊνό γάλα ή με τον καφέ σας. Σε περίπτωση που δε θέλετε σοκολάτα, δείτε εδώ συνταγή για κουλουράκια μαστίχας.

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι Nutella
  • 2 κ.σ. βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
  • Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.

Κουλουράκια νηστίσιμα με λάδι και πορτοκάλι

Υλικά για 100 περίπου κουλουράκια:

Για την ζύμη

  • 1 φλιτζ 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ 250 γραμ ζάχαρη
  • 200 με 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουτ σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ γλυκού σόδα
  • 1 κουτ γλυκού κανελα
  • 1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο
  • 730 με 750 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

  • 1 φλυτζ περίπου σουσάμι άσπρο μαύρο ή και από τα δύο
  • 5 με 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή ή περισσότερη αν βάλετε σε όλα.

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε την ζύμη με ελαιόλαδο. Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Την σόδα μπορείτε να την διαλύεστε σε λίγο χυμό πορτοκάλι.
  2. Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη να μην κολλάει αλλά όχι και στεγνή μάλλον κάπως υγρή και αρκετά λαδερή.
  3. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη διάφανη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά. Μπορείτε να την αφήσετε και πολύ περισσότερο πχ όλο το βράδυ.
  4. Βγάλτε την και αφήστε την 15 με 30 λεπτά να έρθει κάπως σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς δεν θα πλάθεται και θα διαλύεται.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κόψτε κομματάκια βάρους 13 με 20 γραμ και πλάστε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκατοστό.
  6. Κυλήστε τα επάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με σουσάμι ή ζάχαρη ή και τα δύο. κλείστε τα σε κουλουράκια και βάλτε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ραντίστε με κονιάκ ή κουαντρό με το χέρι και ψήστε τα για 14 με 15 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share