Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοιρινή τηγανιά για δυνατούς παίκτες

Πεντανόστιμη συνταγή!

25 Δεκεμβρίου 2020 14:28
Χοιρινή τηγανιά για δυνατούς παίκτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή, παραδοσιακή και πανεύκολη συνταγή για χοιρινή τηγανιά. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε. Εκτός όμως, από την τηγανιά, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτέδες.

Υλικά

  • Μισό κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα) σε κομματάκια
  • 150 gr. βούτυρο
  • Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι

συνταγή για χοιρινή τηγανιά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια χοιρινού, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε καλά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το κρέας για να πάρει βράση από όλες τις μεριές.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού μαζί με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι κατά προτίμηση) για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο το λάδι της.
  • Το πιάτο μας είναι έτοιμο.

Τηγανιά με μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους (ή ανάμεικτα με άλλα επιλογής σας)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα και τα λεπτά κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μείγμα από διάφορα πιπέρια
  • μαϊντανός ή φρέσκια ρίγανη ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα μικρό βουρτσάκι ή με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσετε και άλλες ποικιλίες τα κόβετε στο ίδιο μέγεθος ή αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα.
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδίσουν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε ρίχνετε και το κρασί.
  • Μόλις σχεδόν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε αλάτι πιπέρι το κόλιανδρο και τη πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα συχνά, για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά τα πασπαλίζετε με μυρωδικό επιλογής σας και τα σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share