Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουσακάς με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Θα ξετρελαθείτε με αυτή τη συνταγή!

24 Δεκεμβρίου 2020 14:05
Μουσακάς με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαρεθήκατε τον κλασικό μουσακά; Το Athensmagazine.gr σας έχει μια σούπερ εναλλακτική συνταγή. Φτιάξτε μουσακά με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού. Εκτός όμως, από το μουσακά, δείτε εδώ συνταγή για υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου.

Μουσακάς: Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Υλικά (8 μερίδες)

  • 1 κιλό πατάτες (7-8)
  • 300 γραμμάρια μαλακό τυρί (πεκορίνο Αμφιλοχίας)
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια
  • 2 κουταλιές πελτές ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Ζάχαρη
  • Μπαχάρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουπάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κρέμα ξύδι βαλσάμικο
  • 2 αυγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • Σπορέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κύβος βοδινού
  • 2 κσ φυτίνη
  • 1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 κγ μουστάρδα πικάντικη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
  • Στεγνώνουμε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά.
  • Στο ίδιο σκεύος αφαιρούμε την περίσσεια από το σπορέλαιο και αχνίζουμε τον κιμά μέχρι να τονίσει.
  • Μόλις ροδίσει προσθέτουμε 2 κσ ελαιόλαδο, το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο τον πελτέ και μαγειρεύουμε αλλά 2 με τρία λεπτά.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε ντοματίνια, ζάχαρη, 1 κγ από τα καρυκεύματά μας το ποτήρι με το ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνει ο κιμάς για 20-25 λεπτά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ ως εξής:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 γιαούρτια, τα 2 αυγά, 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 1 κσ κοφτή μοσχοκάρυδο, 1 κγ πιπέρι, 1 κγ αλάτι, 1 κγ μουστάρδα πικάντικη, 1 κγ κρέμα ξύδι βαλσάμικο.
  • Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υγρά και μετά συνεχίζουμε προσθέτοντας 5 κσ κοφτές αλεύρι και 50 γραμμάρια πεκορίνο, δημιουργώντας μια ωραία παχύρρευστη και εύγευστη κρέμα.
  • Βάζουμε 2 κσ φυτίνη σε ένα πυρέξ και απλώνουμε τις πατάτες.
  • Απλώνουμε από πάνω τον κιμά μας.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τριμμένο πεκορίνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο μετά από 30-35 λεπτά εφόσον λιώσει το τυρί και ροδίσει η κρέμα μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share