Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέικ... του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα - Το μυστικό είναι στη γέμιση

Υπέροχη συνταγή

21 Δεκεμβρίου 2020 23:06
Κέικ... του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα - Το μυστικό είναι στη γέμιση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει τους οικείους σας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, την ώρα του επιδορπίου; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα κέικ… του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα, με το μυστικό να βρίσκεται στη γέμιση.

Πρόκειται για μια συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψετε και θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως τα σοκολατένια τρουφάκια που είναι έτοιμα σε 10 λεπτά.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ασπρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κουπα ελαιόλαδο
  • 2 φακελακια βανιλετα
  • 250 γρ. Φαρίνα
  • 2 κ.σ ζαχαρούχο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά για 7 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι τη φαρίνα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος ρίχνουμε προσεκτικά λίγο-λίγο ζαχαρούχο προσέχοντας να μην ακουμπήσει στα τοιχώματα και στο υπόλοιπο το μείγμα που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε 2κ.σ φαρίνα και 1 κ.σ. ζαχαρούχο το ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου... σκέτη αμαρτία με ζαχαρούχο γάλα

Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει και θα κάνει άπαντες να… υποκύψουν στην αμαρτία; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, που θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή και πολύ απλή, με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και έτοιμο μέσα σε μόλις τρεις κινήσεις. Είναι σίγουρο, ότι θα σας το ζητούν συνέχεια.

Υλικά

200 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι light

200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

50 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά

100 γραμμ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 15 εκ.. Περιχύνετε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνετε.

Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνετε το μείγμα. Επικαλύπτετε με τη μαρμελάδα και την απλώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share