Τρουφάκια: Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους με εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.
τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια.
Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.
Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε.
Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και φουντούκια (Video)
Πεντανόστιμα νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας με πραλίνα, μπισκότα και ολόκληρα φουντούκια! Απίστευτο γευστικά αποτέλεσμα. Αυτά τα σοκολατένια τρουφάκια είναι ιδανικά και για κέρασμα.
Υλικά:
Νερό 200 ml
Ζαχαρη 200 γρ
Μαργαρίνη 150 γρ
Κουβερτουρα 125 γρ
Φουντουκι 150 γρ
Πραλίνα 100 γρ νηστίσιμη φουντουκιού
Μπισκότα 250 γρ νηστίσιμα
Βανίλια 2
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη να γίνουν σιρόπι.
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
Βάζουμε την νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και βράζουμε μέχρι το μείγμα να δέσει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.