Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10'

Πανεύκολη συνταγή!

21 Δεκεμβρίου 2020 14:36
Σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρουφάκια: Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους με εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει άλλη μια συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα που λιώνουν στο στόμα σου!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. cookies σοκολάτας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 160 γρ. maltesers (30 maltesers)
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα cookies σε σκόνη.
  • Τα μεταφέρετε σε μπολ,
  • προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και
  • τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια.
  • Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.
  • Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε.
  • Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και φουντούκια (Video)

Πεντανόστιμα νηστίσιμα τρουφάκια κατσαρόλας με πραλίνα, μπισκότα και ολόκληρα φουντούκια! Απίστευτο γευστικά αποτέλεσμα. Αυτά τα σοκολατένια τρουφάκια είναι ιδανικά και για κέρασμα.

Υλικά:

  • Νερό 200 ml
  • Ζαχαρη 200 γρ
  • Μαργαρίνη 150 γρ
  • Κουβερτουρα 125 γρ
  • Φουντουκι 150 γρ
  • Πραλίνα 100 γρ νηστίσιμη φουντουκιού
  • Μπισκότα 250 γρ νηστίσιμα
  • Βανίλια 2

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια.
  2. Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη να γίνουν σιρόπι.
  3. Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
  4. Βάζουμε την νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  5. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και βράζουμε μέχρι το μείγμα να δέσει.
  6. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  8. Όταν το μείγμα σταθεροποιηθεί πλάθουμε τρουφάκια.
  9. Προαιρετικά διακοσμούμε με σπασμένα φουντούκια.

Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα σε βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share