Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα σας ξετρελάνει

Λαχταριστή συνταγή!

21 Δεκεμβρίου 2020 07:27
Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα σας ξετρελάνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε χατζαπούρι ή αλλιώς... Γεωργιανή τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά! Πρόκειται για μια διαφορετική, εύκολη και λαχταριστή συνταγή, η οποία σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Εκτός όμως από την τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για γεμιστές πατάτες, οι οποίες θα "κλέψουν" τις εντυπώσεις στο εορταστικό τραπέζι.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση

Υλικά για τη ζύμη

  • τρία φλυτζάνια αλεύρι λευκό
  • ένα φλυτζάνι νερό σε θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου
  • ένα φλυτζάνι γιαούρτι
  • ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ένα φακελάκι ξερής μαγιάς

Παρασκευή της ζύμης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το νερό, την μαγιά, το γιαούρτι και την ζάχαρη.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι και αναμειγνύουμε είτε με το χέρι είτε στο μίξερ.
  • Στο σχετικά υγρό μίγμα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρις ότου έχουμε ένα ομοιογενές ελαστικό μίγμα.
  • Πασπαλίζουμε το μίγμα με αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, που του δίνει περιθώρια να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και μία βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε να αφρατέψει για μία ώρα τουλάχιστον.

συνταγή για παραδοσιακή τυρόπιτα

Υλικά για τη γέμιση:

  • δύο φλυτζάνια τριμμένη φέτα
  • μισό φλυτζάνι τριμμένο ανθότυρο
  • μισό φλυτζάνι τριμμένο κασέρι
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Παρασκευή

  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες και ανοίγουμε καθεμία σε έναν λεπτό δίσκο.
  • Τοποθετούμε το μίγμα των τυριών επάνω στον δίσκο της ζύμης και τυλίγουμε.
  • Φέρνουμε όλες τις άκρες μαζί και τις ενώνουμε.
  • Απλώνουμε τη μικρή σφαίρα, να γίνει δίσκος, και ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο για να μη σκάσει στο ψήσιμο.
  • Αλείφουμε με ολίγο βούτυρο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε 180 βαθμούς.
  • Καθώς τις βγάζουμε από τον φούρνο, και πριν κρυώσουν, αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο.
  • Κόβουμε τις πίτες και σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: bostanistas

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share