Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021

To πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

20 Ιουνίου 2021 20:11
To πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ. Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για όλες τις περιστάσεις.

Επίσης το Athensmagazine.gr εκτός από αυτό το πεντανοστιμο γλυκό ψυγείου, σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!

Διαβάστε τη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα cookies:

Υλικά συνταγής:

  • 40 cookies σοκολάτας [σχεδόν 3 πακέτα]
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  • Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. [Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια]. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  • Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

Γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά

Δροσερό γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα δροσερό, χωρίς ψήσιμο, γλυκό ψυγείου με στρώσεις τριπλής σοκολάτας. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο και λαχταριστό στη γεύση του. Επίσης δείτε την συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου… σκέτη κόλαση με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος, γιουρτιού και λεμονιού.

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο multi μπισκότα digestive
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τις στρώσεις σοκολάτας:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος [χωριστά 200+200+200]
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια

Για γαρνίρισμα:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
  • 3 μπισκότα digestive

Γλυκό ψυγείου τριπλής σοκολάτας

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό ταψάκι [22 εκ. περίπου] με αποσπώμενο πάτο, ή ένα κανονικό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά του. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση:

  1. Σε μπολ βάζετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη, στο multi, μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο.

Για τις στρώσεις σοκολάτας:

  1. Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 200 ml κρέμας γάλακτος να κάψει και μόλις πάρει βράση τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας, τα αφήνετε 2-3 λ να “σταθούν” και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε τη σοκολάτα απαλά πάνω στη μπισκοτένια βάση και τη βάζετε στη κατάψυξη να σφίξει.
  2. Μόλις σφίξει ελαφρώς, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 200 ml και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Στρώνετε το μείγμα, προσεκτικά [χύνοντάς το πάνω στην ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να σχηματισθεί “συντριβάνι”] πάνω στο σοκολατένιο μείγμα σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για λίγο μέχρι να σφίξει
  3. Τέλος επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 200 ml και τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Σκεπάζετετο γλυκό σας με τη μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες να κρυώσει.

Για το γαρνίρισμα:

  1. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε πιατέλα.
  2. Χτυπάτε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από το γλυκό.
  3. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 3 ολόκληρα μπισκότα digestive και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share