Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Τυρόπιτα... της κόλασης με μπεσαμέλ και τυριά

Πεντανόστιμη συνταγή

20 Δεκεμβρίου 2020 08:46
Τυρόπιτα... της κόλασης με μπεσαμέλ και τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο οικογενειακό γεύμα, που ετοιμάζετε για τα Χριστούγεννα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την… κολασμένη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά, η οποία λιώνει στο στόμα και θα σας τρελάνει.

Πρόκειται για μια συνταγή, στης οποίας το αποτέλεσμα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε και θα το απολαύσετε μαζί με τους οικείους σας, όπως και τη... μερακλήδικη τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι.

Τυρόπιτα μπεσαμέλ τυριά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- Λίγο αλάτι

- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

- Νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

- 1 λίτρο φρέσκο γάλα

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 4 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- Λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο

- ¼ κιλού φέτα (θρυμματισμένη)

- ¼ κιλού ρεγκάτο (τριμμένο)

- ¼ κιλού κεφαλοτύρι (τριμμένο)

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής και ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά ελαστική, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στη συνέχεια να ξεκουραστεί, σκεπασμένη και για περίπου μισή ώρα.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, τη χωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε με πλάστη σε 4 φύλλα, τα 2 που θα χρησιμοποιήσουμε στη βάση της πίτας και τα άλλα 2 για το «καπάκι».

Όταν τοποθετήσουμε αργότερα τα φύλλα στο ταψί να μην ξεχάσουμε ότι πρέπει να τα αλείψουμε με λάδι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ: Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το αυγό (χτυπημένο), το βούτυρο (λιωμένο), το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Κατόπιν, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και της προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού.

Έχουμε στρώσει σε ένα μέτριο ταψί τα δύο πρώτα φύλλα. Απλώνουμε έπειτα τη γέμιση μπεσαμέλ-τυριών και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Χαράζουμε την τυρόπιτα σε μερίδες με μαχαιράκι, αλείφουμε με λάδι (όπως έχουμε κάνει και σε κάθε φύλλο) και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 60 περίπου λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share