Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τυρόπιτα... μερακλήδικη με φέτα και γιαούρτι - Η «μαγεία» είναι στο φύλλο

Πεντανόστιμη συνταγή

19 Δεκεμβρίου 2020 07:40
Τυρόπιτα... μερακλήδικη με φέτα και γιαούρτι - Η «μαγεία» είναι στο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να εκτελέσετε μια συνταγή, η οποία θα φέρει ένα τέλειο ορεκτικό στο οικογενειακό σας τραπέζι; To Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιταμερακλήδικη με φέτα και γιαούρτι, με όλη τη «μαγεία» να βρίσκεται στο φύλλο.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνταγή, καθώς μπορεί να χρειάζεται… λίγο παραπάνω χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστεί, αλλά πρέπει να είστε σίγουροι, ότι δεν πρόκειται να μετανιώσετε και όλοι θα απολαύσουν το έδεσμα, όπως και την τυρόπιτα που γίνεται με 3 υλικά... στο άψε σβήσε.

Τυρόπιτα μερακλήδικη

Υλικά

Για το φύλλο

  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτη
  • 1 κ.γ. Ξύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Νεράκι χλιαρό όσο χρειαστεί για τη ζύμη

Για την γέμιση

  • 500 γρ. Φέτα
  • 400 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το φύλλο μας.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ανοίγοντας μία τρυπούλα στη μέση και βάζουμε το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας. Μόλις δούμε ότι η ζύμη μας είναι εύπλαστη, χωρίς να "κολλάει" στα χέρια μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα. (Όσο περισσότερο την αφήνουμε να ξεκουραστεί, τόσο το καλύτερο.)
  • Για την γέμιση.
  • Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε την φέτα, το γιαούρτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 C.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ξεκινάμε με το φύλλο μας! Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4-5 μπαλίτσες και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο μας.
  • Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο μας φύλλο.
  • Με ένα πινέλο βάζουμε ελαιόλαδο ανάμεσα στα φύλλα μας.
  • Αφού έχουμε στρώσει τα τρία φύλλα μας τοποθετούμε την γέμιση μαε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλας μας, χωρίς να ξεχνάμε να αλέιφουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Αφού έχουμε τελιώσει το στρώσιμο των φύλλων χαράζουμε την πίτα μας και πιτσιλάμε με λίγο νεράκι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share