Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

18 Δεκεμβρίου 2020 08:42
Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια με ανάμεικτο κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή με ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, το αποτέλεσμα είναι αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια, που αν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, δεν φτάνουν ποτέ... θέλουμε κι άλλα!

Φτιάξτε και με μια ελαφριά τυροκαυτερή που σας δίνω σε άλλη στήλη και καλή απόλαυση.

Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε άλλη μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς.

Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος

5μερίδες 15λεπτά 20λεπτά

Υλικά

  • 300γρ.χοιρινό κιμά από μπούτι
  • 700γρ.μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
  • 150γρ.κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 35γρ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2κγ.αλάτι.
  • 1κγ.ρίγανη φρέσκια κατά προτίμηση
  • 50γρ.ελαιόλαδο
  • 125γρ.γαλέτα
  • 110γργάλα φρέσκο 2%
  • 150γρ.νερό
  • 1ασπράδι αυγού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Σ' ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το νερό και την γαλέτα αφήνουμε για πέντε λεπτά να μουλιάσει καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κιμάδες και όλα τα υλικά μαζί και την μουλιασμένη γαλέτα και πλάθουμε για αρκετά λεπτά να δέσουν τα υλικά, όσο πιο πολύ τα πλάσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.
  • Aφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε πάνω σε σχάρα στο γκριλ στους 250 βαθμούς για δέκα λεπτά από την μια πλευρά και δέκα από την άλλη πλευρά, η υψηλή θερμοκρασία κάνει το κρέας να παραμείνει ζουμερό. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και βραστά άγρια χόρτα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Πηγή: cookstory.gr

Μπιφτέκια με τριμμένο κασέρι

Φτιάξτε λαχταριστά μπιφτέκια με τριμμένο κασέρι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν νηστεύετε, φτιάξτε μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι.

Υλικά (10 μπιφτέκια)

  • 600 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
  • 2 αυγά
  • 1 Κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1 Κουταλιά του γλυκού λεμόνι το χυμό
  • 1 Ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 χούφτα τυρί τριμμένο κίτρινο που περίσσεψε

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τον κιμά πλάθουμε μπαλάκια και κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση βάζουμε πάνω το τυρί κλείνουμε με αλουμινόχαρτο ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.
  • 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Διαβάστε και ένα κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια

Σε όλους μας αρέσουν μερικές συμβουλές προκειμένου να πετύχουμε την υπέροχη, ζουμερή γεύση των μπιφτεκιών που δοκιμάζουμε σε ταβέρνες. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές, είναι το να τοποθετήσετε ένα παγάκι πάνω από το μπιφτέκι! Παράλληλα, δείτε το τέλειο κόλπο για να μην κολλήσουν ποτέ ξανά τα μπιφτέκια σας στη σχάρα.

Σίγουρα μπορείτε να προτιμήσετε να το αντικαταστήσετε με λίγο βούτυρο, αλλά ένα παγάκι είναι πιο υγιεινό και οικονομικότερο ως εναλλακτική λύση. Καθώς το παγάκι λιώνει, διατηρεί το μπιφτέκι υγρό και τρυφερό χωρίς ποτέ να στεγνώσει.

Καθαρίστε τη σχάρα σας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ενώ είναι ακόμα ζεστή, για να απαλλαγείτε από τα κομμάτια κρέατος του προηγούμενου ψησίματος. Για βαθύτερο καθαρισμό, κόψτε ένα φρέσκο κρεμμύδι και τρίψτε με αυτό τη σχάρα. Τα οξέα στο κρεμμύδι θα καθαρίσουν τη σχάρα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share