Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ιδανικό πρωινό με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα

Μια υπέροχη συνταγή

16 Δεκεμβρίου 2020 15:17
Ιδανικό πρωινό με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό γεύμα για το πρωινό σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα τέλειο γλυκό πουτίγκας με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο γάλα, με το οποίο θα ξεκινάτε ιδανικά τη μέρα σας.

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή, η οποία ετοιμάζεται εύκολα και, αν την φτιάξετε σε σημαντική ποσότητα, μπορείτε να καταναλώσετε για μέρες το εν λόγω γλυκό, ως ένα ιδανικό πρωινό, όπως το... κολασμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα δύο υλικά.

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια

1 φλιτζάνι σταφίδες

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό

1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και τη βανίλια.

Ρίχνετε στο μείγμα το ψωμί και τις σταφίδες και ανακατεύετε να μουλιάσουν εντελώς.

Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'.

Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή με επιπλέον ζαχαρούχο, καραμέλα ή σαντιγί.

Γλυκό ψυγείου... στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Θέλετε να φτιάξετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα κάνει τους οικείους σας να… γλείφουν τα δάχτυλά τους; Σας προτείνουμε, επομένως, αυτό το γλυκό ψυγείου που γίνεται… στο άψε σβήσε με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα.

Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει άπαντες να σας το ζητούν συνέχεια και μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Μόλις δοκιμάσετε αυτό το γλυκό, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές.

Υλικά

150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

2 φλ. άχνη ζάχαρη

1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα

κόκκινα βατόμουρα

100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

Για αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο πυρέξ.

Για τη σοκολατένια βάση

Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.

Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος.

Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share