Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Απολαύστε το!

16 Δεκεμβρίου 2020 12:19
Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσει το αλμυρό κέικ και θέλετε κάτι εύκολο για να "τσιμπάτε" τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ με τυρι και ζαμπόν.

Ωστόσο σας προτείνουμε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά.

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά

Εκέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Κέικ πορτοκαλιού - σοκολάτας νηστίσιμο

Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού με υπέροχο γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο. Πολύ εύκολο στη παρασκευή του, πολύ νόστιμο στη γεύση του. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Υλικά συνταγής

Για το κέικ πορτοκαλιού:

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. κοφτές ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τοποθετείτε στη βάση μια λαδόκολα.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε και το αλάτι και ανακατέψτε.
  • Σε άλλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και το ξίδι. Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύετε με το χέρι ή χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν.
  • Διαλύετε τη σόδα στο υπόλοιπο 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε και αυτό στο μείγμα ζάχαρης.
  • Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά, ή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ.

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα σε κομματάκια το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  • Μόλις κρυώσει το κέικ το “γλασάρετε” με ένα κουτάλι με το γλάσο σοκολάτας.

Κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας - Λαχταριστό γλυκό

Φτιάξτε κέικ ασπρόμαυρο με γλάσο σοκολάτας και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή είναι πανεύκολη! Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μπισκότα.

Υλικά (20 -22 μερίδες)

  • 225 γρ βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3,5 κούπας αλεύρι φαρίνα
  • 4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρότερα
  • 2/3 από ένα γιαούρτι (ή 2/3 κούπας γάλα)
  • 1 βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γλ. σόδα
  • γλάσο σοκολάτας
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν και να διπαλσιαστούν σε όγκο. Καθαρίζω τα τοιχώματα με σπάτουλα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζω τα 2/3 του μείγματος σε βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ, καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Στο υπόλοιπο 1/3 βάζω το κακάο, κοσκινισμένο, την άχνη και τη σόδα. Ρίξτε το μίγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο μέσα στη φόρμα. Βυθίστε ένα κουτάλι και στριφογυρίστε μέσα στη ζύμη σε διάφορα σημεία για να δημιουργηθούν σχέδια.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 5 με σβηστό φούρνο. Ελέγχουμε με ξύλινη φουρκέτα που βυθίζουμε στο κέικ, και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Μην το αφήσετε παραπάνω γιατί στεγνώνει. Το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει του ρίχνουμε το γλάσο.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι στο φούρνο μικροκυμάτων και αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share