Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

H σούπα του Ιπποκράτη - Ένα «θαυματουργό» φάρμακο της φύσης για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Θεραπεύει ασθένειες!

11 Δεκεμβρίου 2020 15:04
H σούπα του Ιπποκράτη - Ένα «θαυματουργό» φάρμακο της φύσης για δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σούπα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ακόμα, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει «μόδα» να τρως και έξω σούπες καθώς μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία με διαφορετικές γεύσεις.

Η σούπα του Ιπποκράτη είναι μια υγιεινή συνταγή παραλλαγή και μέρος της θεραπείας Gerson για τον καρκίνο. Θεραπεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά.

Είναι πάρα πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική σούπα, η οποία προορίζεται για τον καθαρισμό των νεφρών. Μπορεί να καταναλωθεί από όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγειά τους.

Ωστόσο δείτε και άλλη μια θαυματουργή συνταγή με σούπα που καταπολεμά τον καρκίνο και προστατεύει από διάφορες ασθένειες.

Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε τη και μόνοι σας

Υλικά:

  • 1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
  • 1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
  • σκόρδο
  • 2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
  • 680 gr ντομάτες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 450 gr πατάτες
  • λίγο μαϊντανό και φύλλα – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
  • αλάτι

Οδηγίες:

Μην ξεφλουδίσετε τα υλικά, αλλά πλύνετε και τρίψτε τα απαλά. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μη τοξικό μαγειρικό σκεύος. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε το για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βάλτε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε μύλο ή μπλέντερ μέχρι να πάρουν μαλακή υφή. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή.

Για να προσθέσετε γεύση, βάλτε και διάφορα μπαχαρικά. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.

Η πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα ιδανική για τις κρύες ημέρες

Η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα και το ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες είναι μια ζεστή σούπα. Γι΄αυτό το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την απόλυτη συνταγή για μια πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα που σίγουρα θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι αν θέλετε να ολοκληρώσετε το γεύμα σας με ένα επιδόρπιο, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά συνταγής

  • ¼ κίτρινης κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 3 καρότα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κύβος ή συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση συνταγής

  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
  • Τα τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα στο λάδι και το βούτυρο.
  • Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
  • Τα σβήνετε με λευκό κρασί.
  • Ρίχνετε καυτό νερό να τα σκεπάζει και τον κύβο και τα βράζετε.
  • Όταν ετοιμαστούν και μαλακώσουν, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή μέσα στην ίδια την κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ.
  • Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  • Σε κάθε πιάτο μπορείτε να βάλετε λίγη ακόμη κρέμα για γαρνιτούρα ή να πασπαλίσετε με κολοκυθόσπορους και κάποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share