Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δοκιμασμένα μυστικά για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

Λαχταριστή συνταγή

9 Δεκεμβρίου 2020 09:37
Δοκιμασμένα μυστικά για αφράτα  και ζουμερά μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μπιφτέκια της μαμάς! Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο ζουμερά και αφράτα ακολουθήστε τις παρακάτω την συνταγή για σίγουρη επιτυχία!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr θα σας πρότεινε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή λαχταριστή τυρόπιτα στο τσακ μπαμ!

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα μεσαία
  • 1/3 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.

Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)

Βήμα 3ο

Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.

Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.

Βήμα 4ο

Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.

Βήμα 5ο

Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

Αφράτα μπιφτέκια με λίγα υλικά - Έτοιμα στο τσακ μπαμ

Το Athensmagazine.gr έχει σήμερα μια τρομερή συνταγή για εσάς! Φτιάξτε αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δεν προτιμάτε το κρέας, δείτε εδώ συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών.

Υλικά (16-18 τεμάχια)

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 βρεγμένη φέτα ψωμί
  • 2 αυγά
  • Δυόσμος και μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κουρκουμάς
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

Εκτέλεση

  • Τα πλάθουμε όλα μαζί.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200°C αντιστάσεις.

Πηγή: cookpad.com

Σας διαλύονται τα μπιφτέκια στο ψήσιμο; Το μοναδικό κόλπο για να μη ξαναγίνει ποτέ

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Τρίψτε με ένα κρεμμύδι τη σχάρα και φτιάξτε τα καλύτερα μπιφτέκια - Το κρυφό μυστικό που δε γνωρίζατε

Το μπάρμπεκιου αν και αρέσει σε όλους, μπορεί να γίνει αρκετά αγχωτικό και κουραστικό. Πολλές φορές μπορεί να αποτύχει κιόλας, για αυτό και σας βρήκαμε το μυστικό για καλύτερο ψήσιμο στα μπιφτέκια.

Τρίψτε με ένα κρεμμύδι τη σχάρα και ψήστε τα μπιφτέκια ή τις μπριζόλες. Με το κρεμμύδι τα κρέατα σας θα κολλάνε λιγότερο στη σχάρα και εκτός από αυτό, το κρεμμύδι θα δώσει πολύ ωραία γεύση σε ότι και να βάλετε.

Μην χάσετε την ευκαιρία. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε δοκιμάστε το.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share