Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα

Μια υπέροχη γλυκιά συνταγή

7 Δεκεμβρίου 2020 17:35
Κουραμπιέδες… σκέτο όνειρο με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κουραμπιέδες είναι ένα αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής κουζίνας και θα μπορούσατε να τους φτιάξετε σε μια εξαιρετική παραλλαγή. Μία από αυτές, που σας προτείνουμε, είναι οι… ονειρεμένοι κουραμπιέδες με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για μια μοναδική γλυκιά συνταγή, η οποία θα δημιουργήσει ένα τραπέζι… γεμάτο λιχουδιές από αυτούς τους κουραμπιέδες, τους οποίους δε θα σταματάτε να τρώτε και να μαγειρεύετε.

Υλικά

370 γραμ. αλεύρι μαλακό

50 γραμ. άχνη ζάχαρη

250 γραμ. βούτυρο μαλακό

2 κρόκους

1 βανίλια

1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ

3 πρέζες μοσχοκάρυδο

100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα

Για τη σπιτική μερέντα

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

1 μικρό κουτί ζαχαρούχο

2 κ.σ. κακάο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.

Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

Πηγή: Argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share