Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε αυγά, ντομάτα, πιπεριά και τα έριξε στη βαφλιέρα - Το αποτέλεσμα; Θεϊκό

Η απόλυτη συνταγή!

7 Δεκεμβρίου 2020 13:12
Ανακάτεψε αυγά, ντομάτα, πιπεριά και τα έριξε στη βαφλιέρα - Το αποτέλεσμα; Θεϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν έριξε αυγά, ντομάτα, ζαμπόν, και πιπεριά… στη βαφλιέρα δεν πίστευε στα μάτια του με το αποτέλεσμα. Είναι πραγματικά απίστευτο πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με μια βαφλιέρα και λίγα υλικά.

Δείτε παρακάτω ένα video με 7 από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της βαφλιέρας που μέχρι σήμερα πιθανόν να μην τις γνωρίζατε! Εκτός από την εύκολη αυτή συνταγή, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με λίγο κιμά και ντομάτα.

Δείτε το video στο Athensmagazine.gr:

Αυγά με ντομάτες: Μια συνταγή για «Καγιανά» ή «Στραπατσάδα» που θυμίζει τις παλιές εποχές της γιαγιάς μας

Αυγά με ντομάτες: Μια συνταγή για «Καγιανά» ή «Στραπατσάδα» που θυμίζει τις παλιές εποχές της γιαγιάς μας. Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε και ως πρωϊνό και γεύμα και δείπνο. Ενώ, για γλυκάκι δείτε την συνταγή για μια μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά.

Υλικά:

  • 6 αυγά, χτυπημένα
  • 5-6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 150-200 γρ.τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • λίγο δυόσμος ή βασιλικός
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες (οι ντομάτες ξεφλουδίζονται εύκολα αν τις βυθίσετε για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις κόβετε σε κομματάκια.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχντετε τις πιπεριές (προαιρετικά) και τις σωτάρετε για 2 λ να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι (προσοχή στο αλάτι ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσετε) και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις η σάλτσα ντομάτας αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα περισσότερα από τα υγρά της.
  4. Χτυπάτε τα αυγά και θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά τη φέτα (προαιρετικά) και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενσωματωθούν. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  5. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά πασπαλίζετε με την ξερή ρίγανη, το ψιλοκομμένο δυόσμο (ή βασιλικό) και τη πάπρικα. Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη φέτα θρυμματισμένη και τη συνοδεύετε με φρέσκο, ζεστό ψωμί.

*Μπορείτε να αφαιρέσετε τη φέτα και να τη φτιάξετε μόνο με αυγά και ντομάτα. Η πιπεριά είναι προαιρετική αλλά θα δώσει στη στραπατσάδα σας μια υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share