Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι στο τσακ μπαμ!

Πεντανόστιμη συνταγή!

4 Δεκεμβρίου 2020 12:52
Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι στο τσακ μπαμ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαιρετική πρόταση για μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι. Γρήγορη και εύκολη συνταγή για τα πιο ωραία και διαιτητικά μπιφτέκια.

Επίσης το Athenmagazine.gr σας προτείνει να δείτε και άλλη μια εύκολη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη.

Υλικά για 3 μερίδες:

1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη

Πως θα φτιάξετε μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
  • Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  • Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεύοντες και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

Μόλις δείτε πως κάνουν τα μπιφτέκια στην Ιαπωνία, θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι αντί για μπιφτέκι με κιμά.

Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το βίντεο με την συνταγή! Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. sake
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μπιφτέκια για μπερκερ
  • Μαρούλι και ντομάτα
  • Τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ

https://www.youtube.com/watch?v=a_1vzvAm2u4

Πώς να το φτιάξετε:

  • Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.
  • Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.
  • Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.
  • Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.

Τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα κόκκινα μπιφτέκια με παντζάρι και βρώμη

Η καραντίνα καλά κρατεί και αν κρίνουμε από την πρώτη, οι κουζίνες μας θα πάρουν φωτιά με νέα πειράματα και δοκιμές.

Το Athensmagazine.gr, φρόντισε να σε βοηθήσει να μην πάρεις ούτε γραμμάριο και βρήκε για εσένα την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια. Με μια διαφορά, δεν μιλάμε για κλασσικά μπιφτέκια με κιμά αλλά για τα πιο ιδιαίτερα, υγιεινά και νόστιμα μπιφτέκια παντζάρι, βρώμη και κόκκινα φασόλια.

Αλλά μιας και μιλάμε για μπιφτέκια, ρίξτε μια ματιά στο κόλπο με το παγάκι που θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 ωμά παντζάρια τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 400 γρ κόκκινα φασόλια βρασμένα σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 100 γρ βρώμη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι

Οδηγίες

  • Τρίβω τα λαχανικά και αφού ζεστάνω σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 ΚΣ ελαιόλαδο σοτάρω για ένα λεπτό το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και αφήνω για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίχνω όλα τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τα παντζάρια, ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 20 λεπτά να κατεβάσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Εναλλακτικά μπορώ να τα βάλω σε στραγγιστήρι, να τα αλατίσω ελαφρά αφήνοντάς τα για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους και έπειτα να τα πιέσω καλά
  • Στο μούλτι βάζω τη βρώμη με τα φασόλια και τα αλέθω καλά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για τελευταία φορά.
  • Ρίχνω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα λαχανικά από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ανακατεύω.
  • Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζω από το ψυγείο και τα πλάθω σε μεγάλα μπιφτέκια.
  • Ζεσταίνω μια γκριλιέρα (ή τηγάνι) με μια πρέζα ελαιόλαδο, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και βάζω ανά 4 τα μπιφτέκια. Αφήνω 2-3 λεπτά και γυρίζω από την άλλη πλευρά για τον ίδιο χρόνο. Όμοια συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
  • Σερβίρω μαζί με φέτες λεμονιού.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share