Τούρτα… της αμαρτίας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Μια υπέροχη συνταγή
Θέλετε να φτιάξετε κάποια… αμαρτωλή γλυκιά συνταγή, η οποία θα κάνει άπαντες να τρελαθούν; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια υπέροχη τούρτα με συγκεκριμένα υλικά, που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
Πρόκειται για μια… κολασμένη συνταγή, με το μωσαϊκό σε μια διαφορετική έκδοσή του, εξίσου γευστική και υπέροχη, σαν τα τρουφάκια που είναι... σκέτοι μπελάδες.
Υλικά
- 570 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
- 250 γρ κουβερτουρα γάλακτος
- 60 γρ κακάο
- 250 γρ βούτυρο
- 2 ζαχαρούχα καραμελωμένα
- 60 γρ ζάχαρη άχνη (εάν το θέλουμε πολυ γλυκό το προσθέτουμε)
- 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1 καπακι κονιάκ ή ότι άλλο αλκοολούχο ποτό θέλουμε
- 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 125γρ κουβερτουρα και το βούτυρο μόλις λιώσουν ρίχνουμε το κακάο την άχνη και ανακατεύουμε καλά αποσύρουμε από την φωτιά
- Ρίχνουμε μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά το κονιάκ και τα καραμελωμενα ζαχαρουχα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
- Σπάμε και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε
- Σε μια φορμα 30εκ με τσερκι στρώνουμε λαδόκολλα κάτω και στα πλάγια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
- Στο μικρκυματων λιώνουμε 125γρ κουβερτουρα γάλακτος μαζί με 70 γρ κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά βούτυρο ρίχνουμε από πάνω και πασπαλιζουμε τριμμένο μπισκότο
- Αφήνω μια ώρα στη συντήρηση και μια ώρα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο
- Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε
Πηγή: Cookpad.gr
Μπισκότα... σκέτος εθισμός με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε 15 λεπτά
Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί… με μικρές εθιστικές ποσότητες να σας συντροφεύσει στον φετινό χειμώνα, και δη στην περίοδο των Χριστουγέννων; Σας προτείνουμε μια μοναδική συνταγή με μπισκότα γεμιστά με καραμέλα, χρησιμοποιώντας και ζαχαρούχο γάλα.
Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την εποχή αυτή, που χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά, με άπαντες να σας ζητούν αυτούς τους… μικρούς διαβόλους.
Υλικά
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
3 φλ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 ζαχαρούχo γάλα
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Για την καραμέλα γάλακτος
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για τα γεμιστά μπισκότα
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
Πηγή: Argiro.gr