Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα ιδανικά μπιφτέκια για τη δίαιτά σας: Το μυστικό είναι στο ψήσιμο

Δείτε μια υποδειγματική συνταγή

30 Νοεμβρίου 2020 19:30
Τα ιδανικά μπιφτέκια για τη δίαιτά σας: Το μυστικό είναι στο ψήσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αλλά φυσικά αποτελούν και μία… ωραία αμαρτία διατροφικά. Μπορείτε, όμως, να τα συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας, αρκεί να… πετύχετε το ψήσιμο.

Το σημαντικό, λοιπόν, δεν είναι να τα μαγειρεύετε, αλλά να τα ψήνετε, με το μπάρμπεκιου ή ένα υλικό που να παραπέμπει σε αυτό, να είναι ένας χρήσιμος «σύμμαχος», ώστε να δημιουργήσετε τα ιδανικά μπιφτέκια για τη διατροφή σας. Μπορείτε ακολοθύθως να δείτε μια υποδειγματική συνταγή για αυτό το σκοπό, ενώ αν δε θέλετε με κιμά, μπορείτε να φτιάξετε με τόνο και να είναι πάλι πεντανόστιμα.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη

μια πρέζα αλάτι

μια πρέζα πιπέρι

Προαιρετικά

μια πρέζα κύμινο ή κάρυ

μια πρέζα πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Τρίβουμε την ντομάτα με τον τρίφτη και μετά στραγγίζουμε και χύνουμε το ζουμί της (αν το αφήσουμε τα μπιφτέκια νερουλιάζουν, δεν σφίγγουν).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ( όποιος θέλει σωτάρει για ένα λεπτό με μισό κουτάλακι λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι)

Ανακατεύουμε με το κιμά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό ή ρίγανη.

Πλάθουμε για λίγο και προσθέτουμε το μπαλσάμικο (το μπαλσάμικο είναι το υλικό που φουσκώνει το μπιφτέκι)

Πλάθουμε και ξαναπλάθουμε ( οι βιαστικοί βάλτε τα σε μίξερ).

Βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Για 60 λεπτά στο ψυγείο ο κιμάς σφίγγει περισσότερο. Μπορείτε και καθόλου εάν έχετε προσέξει και δεν σας τον έχει νερουλιάσει η ντομάτα.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια (μπορούμε και να τα καταψύξουμε ένα –ένα).

Ψήσιμο

Ψήνουμε σε σχάρα για 4′-6′ από κάθε πλευρά (γυρνάμε δυο φορές) ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200 βαθμούς C για 15′. Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 4′-6′, από κάθε πλευρά (δύο γυρίσματα), χωρίς λιπαρή ουσία.

Τip: Bάλτε τον φούρνο της κουζίνας στους 50 βαθμούς. Μόλις βγάλετε τα μπιφτέκια από τη σχάρα, βάλτε σε ένα ταψάκι και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα για 5 λεπτά στον φούρνο, να «ξεκουραστεί» το κρέας και να συνεχίσουν να ψήνονται στο εσωτερικό τους. Τόσο ζουμερά μπιφτέκια δεν θα έχετε δοκιμάσει ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τις μπριζόλες.

Πηγή: In.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share