Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έριξε μαγειρική σόδα στα αυγά - Ο λόγος; Μοναδικός

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

27 Νοεμβρίου 2020 11:25
Έριξε μαγειρική σόδα στα αυγά - Ο λόγος; Μοναδικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα βραστά αυγά είναι θρεπτικά και είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρα. Ενώ όμως είναι εύκολη η προετοιμασία, το ξεφλούδισμα είναι μια διαφορετική διαδικασία. Μπορεί να χρειαστεί αρκετά λεπτά να καθαρίσετε ένα αυγό, ωστόσο με τη μαγειρική σόδα θα το κάνετε στη στιγμή.

Απλά προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο κατσαρολάκι που βράζει το αυγό, θα σας γλιτώσει από το ενοχλητικό ξεφλούδισμά του.

Το μυστικό προτείνει μια αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή, που ισχυρίζονται ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το τσόφλι, καθώς το ασπράδι όταν βράζει προσκολλάται στο τσόφλι.

Αλλά αν το αυγό μένει στο ψυγείο για αρκετές μέρες, τα επίπεδα του pH του ασπραδιού αυξάνονται, κάνοντας το πιο αλκαλικό, και έτσι είναι πιο εύκολο να ξεφλουδιστεί. Για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, η μαγειρική σόδα αυξάνει τα αλκαλικά επίπεδα του ασπραδιού.

Αλλά κάποιοι προειδοποιούν ότι με τη μαγειρική σόδα, ενισχύεται η γεύση του θείου του αυγού, κάνοντας το να έχει γεύση "αυγουλίλας". Στην τηλεοπτική εκπομπή δοκίμασαν στην πράξη το κόλπο, και το τσόφλι αφαιρέθηκε πιο εύκολα ολόκληρο, παρά σε μικρά κομματάκια. Εκτός από αυτό το κόλπο, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα κάνει λαχταριστά τα κεφτεδάκια σας.

Το κόλπο με το νερό στο τηγάνι για τα τέλεια αυγά

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Ωστόσο, λάθος σχετικά με τα αυγά μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στην αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

To Athensmagazine.gr θα σου δείξει το κόλπο που μέχρι σήμερα αγνοούσες και αν το ακολουθήσεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο τηγανητό αυγό. Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share