Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου!

Συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

19 Νοεμβρίου 2020 11:50
Δίχρωμο γλυκό ψυγείου!
Από Σοφία Φυρογένη

Φτιάξτε εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

Υλικά (10-15 κομμάτια)

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι μπερ
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής λευκή
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • λίγο πάνω από 1 λίτρο γάλα για τις κρέμες
  • Λίγο κονιάκ ή κάποιο λικέρ για τα μπισκότα
  • Λίγο φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
  • 1 πυρέξ

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη λευκή κρέμα με το γάλα μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται (όχι πολύ σφιχτή).
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λικέρ και βουτάμε για δευτερόλεπτα τα μπισκότα ένα ένα.
  • Στρώνουμε στο πυρέξ τα μπισκότα και ρίχνουμε την λευκή κρέμα από πάνω. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα. Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το φιλέ και λίγο τρίμμα μπισκότου.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Πηγή: cookpad.com

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Το εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα είναι η τέλεια αφορμή για να μαζευτείτε με την παρέα σας και να γλυκαθείτε. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα λαχταριστό πισκοτογλυκό ψυγείου... της στιγμής.

Υλικά:

  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  • 140 γρ. ‏δημητριακά ρυζιού
  • 3/4 του φλ. ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 6 φύλλα ‏ζελατίνη (που την έχετε μαλακώσει σε νερό)
    2 1/4 του φλ. ‏τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (όσο πιο κρύα γίνεται για να χτυπηθεί πιο εύκολα)
  • ‏κομμάτια από την αγαπημένη σας σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάτε λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει την βάση του μπολ. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα. Αφήνετε τη βάση να παγώσει ώσπου να σκληρύνει.
  2. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα κι έπειτα διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε αυτό. Έπειτα προσθέτετε το τυρί κρέμα,τη βανίλια, και το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ( μη χτυπήσετε για πολύ αλλιώς θα γίνει βούτυρο)
  4. Ενσωματώστε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στο μείγμα με την κρέμα. Προσθέστε το μείγμα σας στην παγωμένη βάση σας και αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει παγώσει παίρνοντας την υφή της μους προσεκτικά το ξεφορμάρετε από την φόρμα σας.
  5. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν θέλετε πασπαλίζετε με δημητριακά ρυζιού.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share