Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα!

Πανεύκολη συνταγή!

16 Νοεμβρίου 2020 11:13
Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε το πιο εύκολο μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ, κρέμα και μπισκότα στο τσακ μπαμ. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή, που σίγουρα θα αρέσει σε όλους και πάνω από όλα είναι οικονομική.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και τα cupcakes με λεμόνι που θα σας κάνουν να θέλετε ακόμα περισσότερα!

Προετοιμασία: 30΄

  • Παρασκευή: 15΄
  • Αναμονή: 3½ ώρες
  • Υλικά (για 12 – 15 μερίδες)
  • 6 κουτ. σούπας Ανθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 4 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
  • 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα

Συνταγή για ζελέ με κρέμα και μπισκότα

Διαδικασία

1. Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται.

2. Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

4. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.

5. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ.

6. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

7. Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

8. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.

9. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί.

10. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μυστικά

Αλείφουμε τα μπισκότα με πινέλο και δεν τα βουτάμε μέσα στο γάλα, για να μη μουλιάσουν υπερβολικά.
Αν θέλουμε, για το ράντισμα των μπισκότωνχρησιμοποιούμε 2 κουτ. σούπας γάλα + 2 κουτ. σούπας κονιάκ.

Για πιο φραουλένια γεύση, στην παρασκευή του ζελέ αντικαθιστούμε τα 2 ποτήρια νερό με έτοιμο χυμό φράουλα.
Αν παραπήξει το ζελέ, πριν το απλώσουμε, δεν το πετάμε.

Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε σε πολύ αραιή φωτιά ώστε να ξαναγίνει κάπως ρευστό. Αξίζει να δοκιμάσουμε το γλυκό και με άλλο είδος μπισκότου: digestive ή πτι μπερ ολικής αλέσεως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share