Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πανέξυπνο κόλπο για να μην σας ξανακολλήσουν τα μακαρόνια μετά το βράσιμο

Θα σας λύσει τα χέρια!

12 Νοεμβρίου 2020 14:55
Το πανέξυπνο κόλπο για να μην σας ξανακολλήσουν τα μακαρόνια μετά το βράσιμο

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς δυο έξυπνα μυστικά για να μην κολλάνε τα μακαρόνια σας μετά το βράσιμο. Και μιας και μιλάμε για μυστικά και μακαρόνια δείτε εδώ το μυστικό ενός επαγγελματία σεφ για τα τέλεια μακαρόνια.

Αν θέλεις να μείνουν έτσι όπως τα στράγγιξε και μετά από αρκετή ώρα κάνε ένα από τα δυο βήματα:

1ο Μέχρι να τα σερβίρεις πρόσθεσε λίγο σάλτσα. Έτσι και δεν θα κολλήσουν και θα γλιτώσεις τις περιττές θερμίδες.

2ο Μια άλλη εναλλακτική είναι να ξεπλύνεις τα μακαρόνια μόλις βράσουν με κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο, που είναι και η αιτία που κολλάνε.

Το μεγάλο κόλπο των σεφ για τα πιο ανατρεπτικά μακαρόνια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι θεωρητικά ένα από τα πιο απλά, πλην νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που λατρεύουν άπαντες να… καταβροχθίζουν. Μπορείτε, όμως, με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους να τα μαγειρεύετε ακόμη καλύτερα, με το μεγάλο κόλπο των σεφ να δημιουργεί ένα πιάτο πιο ανατρεπτικό, από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο, όταν τα βράζουμε.

Χαρακτηριστική είναι η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου, με το… όλο κόλπο να βρίσκεται στο πώς φτιάχνουμε τον κιμά. Ο διάσημος σεφ έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να μας προτείνει, για να μαγειρέψουμε αυτά τα μακαρόνια, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά

Για τη σάλτσα κιμά

50 γρ. ελαιόλαδο

325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

130 γρ. κρασί, κόκκινο

900 γρ. τομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα

100 γρ. ζωμός κοτόπουλου

5 γρ. κανέλα στικ

2 γρ. ρίγανη

2 φύλλα δάφνη

αλάτι

ζάχαρη, αν χρειάζεται

Για το πιάτο

600 γρ. σάλτσα κιμά

1000 γρ. λιγκουίνι βρασμένα

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε την τομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄. Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Tip: Για να μην έχει σβόλους ο κιμάς μπορείτε, στην αρχή του μαγειρέματός του (βήμα 1ο), να τον «σπάσετε» με τη βοήθεια ενός σύρματος.

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente). Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εάν η σάλτσα στεγνώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.

Πηγή: Yiannislucacos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share