Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... στο «τσακ μπαμ» με φέτα και αλεύρι καλαμποκιού

Γρήγορη και νόστιμη συνταγή

11 Νοεμβρίου 2020 08:12
Τυρόπιτα... στο «τσακ μπαμ» με φέτα και αλεύρι καλαμποκιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια συνταγή τυρόπιτας, η οποία θα μπορούσε να ικανοποιήσει την όρεξή σας ανάμεσα στα γεύματά σας κι ενώ, ενδεχομένως, βρίσκετε στην εργασία σας και θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή… στο τσακ μπαμ με φέτα και αλεύρι καλαμποκιού, για ένα νόστιμο και ελαφρύ αποτέλεσμα.

Πρόκειται για έναν πολύ απλό τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σφολιατοειδές, που θα θέλετε να παίρνετε καθημερινά μαζί σας, τρώγοντας κάτι απλό και όχι «βαρύ»… για τη λιγούρα, ώστε να συνεχίσετε τη μέρα σας. Ο χρόνος, δε, που χρειάζεται για την εκτέλεση της συνταγής, είναι ιδανικός για να προλάβετε, όπως και με την απλά παραδοσιακή τυρόπιτα.

Υλικά

400 γρ. Αλεύρι καλαμποκιού

1 λίτρο νερό

1/2 κιλό τρίμμα φέτας

150 γρ. Ελαιόλαδο

Φρέσκο δυόσμο

Ρίγανη και θυμάρι (κατα βούληση)

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με το αλάτι σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού και φτιάχνουμε έτσι έναν πυκνό χυλό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα υλικά τα οποία ανακατεύουμε καλά στον χυλό.

Λαδώνουμε κ αλευρώνουμε ένα ταψί ή 2 μικρές φόρμες και τοποθετούμε εκεί τον χυλό μας. Αν θέλουμε, λαδώνουμε λίγο και από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτά μας και μετά είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Φτιάξτε τυροκουλούρες

Βαρεθήκατε κι εσείς τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή. Φτιάξτε τυροκουλούρες με τυρί, αλλά και αλλαντικά!

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό
  • 1 φακελάκι μάγια
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό

Γέμιση

  • Τυρί της αρεσκείας σας
  • Αλλαντικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Μέσα σε μία λεκάνη θα βάλουμε αλεύρι μαγιά ζάχαρη αλάτι νερό λάδι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Για κανένα δεκάλεπτο περίπου η ζύμη μας να είναι λίγο σκληρή, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη ξεκινάμε να γεμίζουμε, απλώνουμε λάδι σε μία επίπεδη επιφάνεια, λαδώνουμε τα δάχτυλα μας και κόβουμε τη ζύμη κάνοντας μπαλίτσες, ανοίγουμε και γεμίζουμε με ότι θέλουμε είτε με τυρί είτε με αλλαντικά.
  • Τις διπλώνετε και κλείνετε καλά σε σχήμα στρογγυλό ή μισοφέγγαρο (βολεύουν καλύτερα,) πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι αν θέλετε, και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.
  • Δεν θέλει πολύ, μία που θα ροδίσει από τη μία μεριά μία από την άλλη και είναι έτοιμη, αλλά όχι δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να μην ψηθεί καλά από μέσα η ζύμη.
  • Αν θέλετε στο ζύμωμα μπορείτε να μειώσετε το νερό, και να ρίξετε λίγο μπύρα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share