Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο όταν βράζουν τα μακαρόνια

Προσοχή!

10 Νοεμβρίου 2020 23:49
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο όταν βράζουν τα μακαρόνια

Πολλοί από εμάς στην προσπάθεια να κάνουμε την τέλεια μακαρονάδα κάνουμε διάφορα λάθη. Ένα από αυτά είναι το να ρίχνουμε ελαιόλαδο την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν.

Ακόμα ένα λάθος που καταστρέφει την ποιότητα και την γεύση τους, μετά από αυτό εδώ με την κρέμα γάλακτος. Μπορεί στόχος μας είναι να μην κολλάνε μεταξύ τους τα μακαρόνια, ωστόσο μόνο αυτό δεν καταφέρνουμε. Στην πραγματικότητα το λάδι θα μείνει στην επιφάνεια του νερού και δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω.

Για να πετύχει, λοιπόν, πρέπει να ρίξουμε το λάδι αφού έχουμε σουρώσει τα μακαρόνια και αφού αυτά έχουν κρυώσει. Ανακατέψτε τα τότε με λίγο λάδι και θα μπορέσετε να τα συντηρήσετε χωρίς να γίνουν μια ενιαία μάζα.

Ένας επαγγελματίας σεφ, αποκαλύπτει το μυστικό του για τα πιο τέλεια μακαρόνια που φάγατε ποτέ!

Τα μακαρόνια, είναι ένα από τα νοστιμότερα φαγητά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μυστικά κόλπα που μπορούν να τα κάνουν ακόμη νοστιμότερα...

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας. Αυτό πιθανότατα να σας εκπλήσσει, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που ξέρει να φτιάχνει ο οποιοσδήποτε.

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Βράζετε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο αλάτι, βάζετε τα ζυμαρικά σας, ανακατεύετε και παρακολουθείτε μέχρι να γίνουν. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι ότι μαγειρεύονται.

Η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο βούτυρο, τυρί και σάλτσα προσθέτουμε τελικά στα ζυμαρικά μας, δεν θα γίνουν ποτέ τόσο καλά όσο τα κάνει το αγαπημένο σας ιταλικό εστιατόριο. Επίσης διαβάστε πως θα φτιάξετε μακαρόνια με μηδέν θερμίδες.

Υπάρχει τρόπος όμως, να μαγειρέψετε τα μακαρόνια σας δέκα φορές καλύτερα από ότι πριν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επανεξετάσετε την τεχνική σας. Ακολουθείστε τα 2 παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο

Να αφαιρείτε τα ζυμαρικά σας κάθε 2 λεπτά περίπου. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν κάποια δραστική αλλαγή, αλλά αν σκεφτείτε ότι μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας για περίπου 8 λεπτά, αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η διακοπή ανά σύντομα χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά σας διατηρούν μια ουσιαστική σπονδυλική στήλη μασήματος, την οποία χρειαζόμαστε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών. Κανείς δεν θέλει να μασάει σκληρά μακαρόνια.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, τελειώστε μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, που ιδανικά σιγοβράζετε μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα. Με την προσθήκη των ζυμαρικών στη σάλτσα πριν μαγειρευτούν πλήρως, δίνετε στα ζυμαρικά σας τη δυνατότητα να απορροφήσουν για 1 έως 3 λεπτά, τις γεύσεις της σάλτσας.

Θα είναι σαν να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σάλτσα, σε κάθε μπουκιά. Επίσης, να ξέρετε ότι λέγοντας «σάλτσα» δεν εννοούμε απαραίτητα την τυπική κόκκινη σάλτσα, αλλά οτιδήποτε κρεμώδες, έως και απλό ελαιόλαδο, μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την τεχνική. Θα τα λατρέψετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share