Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

9 Νοεμβρίου 2020 20:17
Τυρόπιτα... από άλλο πλανήτη χωρίς φύλλο με γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα, η οποία θα σας κάνει να γλείφετε να τα δάχτυλά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι σας, σε μια συνταγή εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται φύλλο και, αν την ακολουθήσετε, στο τέλος θα τρελαθείτε.

Με συγκεκριμένα υλικά, τα οποία σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας, και πραγματοποιώντας μονάχα πέντε κινήσεις, θα φτιάξετε ένα σφολιατοειδές, το οποίο θα σας ζητούν όλη συνέχεια, όπως αυτή που θα θέλει διαρκώς το παιδί σας για το σχολείο.

Υλικά

1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα

2 στραγγιστά γιαούρτια

2 αυγά

ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβετε τη φέτα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τυρί.

Προσθέτετε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρέξ το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η τυρόπιτά σας.

Βαρεθήκατε τις κλασικές τυρόπιτες; Φτιάξτε τυροκουλούρες

Βαρεθήκατε κι εσείς τις κλασικές τυρόπιτες; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή. Φτιάξτε τυροκουλούρες με τυρί, αλλά και αλλαντικά!

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό
  • 1 φακελάκι μάγια
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό

Γέμιση

  • Τυρί της αρεσκείας σας
  • Αλλαντικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  • Μέσα σε μία λεκάνη θα βάλουμε αλεύρι μαγιά ζάχαρη αλάτι νερό λάδι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Για κανένα δεκάλεπτο περίπου η ζύμη μας να είναι λίγο σκληρή, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη ξεκινάμε να γεμίζουμε, απλώνουμε λάδι σε μία επίπεδη επιφάνεια, λαδώνουμε τα δάχτυλα μας και κόβουμε τη ζύμη κάνοντας μπαλίτσες, ανοίγουμε και γεμίζουμε με ότι θέλουμε είτε με τυρί είτε με αλλαντικά.
  • Τις διπλώνετε και κλείνετε καλά σε σχήμα στρογγυλό ή μισοφέγγαρο (βολεύουν καλύτερα,) πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι αν θέλετε, και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.
  • Δεν θέλει πολύ, μία που θα ροδίσει από τη μία μεριά μία από την άλλη και είναι έτοιμη, αλλά όχι δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να μην ψηθεί καλά από μέσα η ζύμη.
  • Αν θέλετε στο ζύμωμα μπορείτε να μειώσετε το νερό, και να ρίξετε λίγο μπύρα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share