Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Blueberry Muffins: Το γλυκό που θα τρώτε όλη μέρα λόγω... χαμηλών θερμίδων

Απολαύστε άφοβα

8 Νοεμβρίου 2020 15:56
Blueberry Muffins: Το γλυκό που θα τρώτε όλη μέρα λόγω... χαμηλών θερμίδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί θέλετε να τρώτε γλυκά με πολλές θερμίδες αλλά δεν το κάνετε διότι είτε προσέχετε την διατροφή σας είτε θέλετε γενικά να χάσετε αρκετά κιλά και να μην μπείτε στον πειρασμό. Ακόμα δείτε και ένα γλυκό λεμονιού το οποίο μπορείτε να απολαύσετε άφοβα.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το τέλειο γλυκό χωρίς πολλές θερμίδες και αυτό είναι το blueberry muffins.

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 2 κ.σ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. baking powder
  • λίγη κανέλα
  • 2 αυγά
  • 2 πολτοποιημένες μπανάνες
  • παγωμένα blueberries

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το baking powder και την κανέλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε τη μπανάνα, τα αυγά και φυσικά τα blueberries. Μπορείτε να βάλετε το μείγμα -που θα βάλετε σε ειδικές φόρμες στον φούρνο μικροκυμάτων για 50 δευτερόλεπτα ή στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 12 λεπτά.

Μπουγάτσα... του τεμπέλη με ζαχαρούχο γάλα

Όλοι θέλουμε το κυριακάτικο τραπέζι να έχει… όλα τα καλούδια, είτε αλμυρά είτε γλυκά, για ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό γεύμα. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια γρήγορη συνταγή για ένα διαφορετικό γλυκό, για μπουγάτσα… του τεμπέλη με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος.

Μπορεί να σας φαίνεται για έδεσμα, το οποίο προτιμάμε, είτε για το πρωινό μας είτε για κολατσιό ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξετε άποψη. Η συνταγή αυτή μπορεί κάλλιστα να σταθεί για ένα επιδόρπιο, το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει ένα πλήρες οικογενειακό γεύμα και, αν το φτιάξετε, σίγουρα οι οικείοι σας θα το ζητούν κάθε φορά, όπως και το τέλειο τσιζκέικ λεμόνι, που είναι ιδανικό για την καραντίνα.

Υλικά (για 9-12 μερίδες)

200 γρ. βούτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

800 γρ. νερό

2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)

1/2 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

κανέλα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ. Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.

Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό, προσθέτουμε τις βανίλιες και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.

Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά). Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.

Extra tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share