Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσθεσε γιαούρτι στο μείγμα για τα μπιφτέκια - Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σιελόρροια!

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

7 Νοεμβρίου 2020 16:45
Πρόσθεσε γιαούρτι στο μείγμα για τα μπιφτέκια - Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σιελόρροια!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων αφού από τη μία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία αλλά παράλληλα έχουν χαμηλό θερμιδικό δείκτη. Οι τρόποι και τα μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια μας σούπερ αφράτα και ζουμερά είναι πολλοί, δείτε εδώ τα μπαχαρικά που θα τα απογειώσουν. Τι θα λέγατε όμως αν καταφέρναμε να έχουμε το τέλειο μπιφτέκι με λιγότερες θερμίδες και χωρίς φρυγανιά ή βρώμη; Κι όμως γίνεται. Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

μπιφτέκια συνταγή με γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής:

  • 1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
  • 2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
  • 3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
  • 4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • 5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
  • 6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
  • 7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
  • 8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
  • 9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
  • 10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.

Έριξε στο μείγμα για τα μπιφτέκια ένα κουταλάκι ξύδι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και τα κατάφερες είναι τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Μία από τις αγαπημένες συνταγές, που έχει πολλές παραλλαγές, όπως αυτή με το ξύδι.

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα,δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό με την τριμμένη πατάτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

μπιφτέκια ξύδι

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share