Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε λίγα λεπτά - Το μυστικό συστατικό που την απογειώνει
Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο έδεσμα για το απόγευμα, νιώθοντας… μια μικρή πείνα; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που μπορεί να είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά, με ένα μυστικό συστατικό που την απογειώνει.
Το αγαπημένο αυτό σφολιατοειδές έχει πάντα τον τρόπο του να κερδίζει μικρούς και μεγάλους. Έχετε, δε, την ευκαιρία με αυτή τη συνταγή να τους κάνετε όλους… χαρούμενους, όπως και αυτή της πατινιώτικης, ετοιμάζοντας την τυρόπιτα μέσα σε λίγα λεπτά με αλεύρι που φουσκώνει.
Υλικά
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
½ κιλό κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…
2 αυγά
½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
Προσθέτετε το αλεύρι σιγάσιγά μέσα στο μπωλ που έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.Έπειτα προσθέστε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό την πάπρικα και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τέλος βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα.
Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μαγική τυρόπιτα κανταΐφι με φέτα και άλλα δύο τυριά
Έχετε όρεξη για μια λαχταριστή τυρόπιτα; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνταγή, με μαγική τυρόπιτα… κανταΐφι με φέτα και άλλα δύο τυριά, που θα… λιώνει στο στόμα.
Η γέμιση συνδυάζει τρία διαφορετικά τυριά -φέτα, γραβιέρα και μοτσαρέλα- ανακατεμένα καλά. Τυλίγεται σε ρολάκια από κανταΐφι, τα οποία στη συνέχεια παίρνουν τη θέση τους στο ταψί και βγαίνουν από φούρνο χρυσαφένια, κριτσανιστά και λαχταριστά.
Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φέτα
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
3 αυγά
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανοίξτε το κανταΐφι και αφρατέψτε το. Χωρίστε το σε 20 μέρη ανοιγμένο σε λωρίδες.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τυριά. Υπολογίστε 35 γρ. γέμιση για κάθε ρολό.
Πάρτε μία λωρίδα κανταΐφι, βάλτε ένα μέρος γέμισης και τυλίξτε το ρολό. Βάλτε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ορθογώνιο σκεύος. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύστε με αυτό το μείγμα τα ρολά.
Αφήστε τα για 30 λεπτά για να απορροφήσουν το μείγμα και μετά ψήστε τα στους 175ο C για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.