Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί σε διάφανη μεμβράνη

Δώστε βάση!

5 Νοεμβρίου 2020 17:21
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί σε διάφανη μεμβράνη
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το τυρί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεσογειακή διατροφή. Είτε επάνω σε κράκερ, είτε στα μακαρόνια ή τη σαλάτα, αν είστε από αυτούς που το καταναλώνουν φανατικά, τότε σίγουρα όταν στέκεστε μπροστά από τη βιτρίνα των τυριών ενός σουπερμάρκετ, αγοράζετε με το κιλό κάποιο από τα είδη του. Ωστόσο, όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, δείτε εδώ τι μπορεί να σας προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση τυριών.

Ωστόσο, πρόκειται για μια τροφή αρκετά ευαίσθητη, που χρειάζεται ειδική μεταχείριση, για το λόγο αυτό, πρέπει να συντηρείται πάντοτε σε κατάλληλη θερμοκρασία και περιβάλλον, ώστε να αντέξει στο χρόνο, να έχει υπέροχη γεύση και να την απολαμβάνετε με ασφάλεια.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι η επιλογή του περιτυλίγματος.

τυρί μεμβράνη

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, η πλαστική μεμβράνη είναι μια λύση για να μην ξεραθεί το τυρί που έχετε αγοράσει, παρόλα αυτά, έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» υγρασία (από τον ιδρώτα που αφήνει το προϊόν) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του.

Αν όμως αυτή η μεμβράνη είναι ακατάλληλη, τότε ποιος είναι ο σωστός τρόπος συντήρησης του στο ψυγείο;

Καταλληλότερο είναι το ειδικό κερωμένο χαρτί, που δεν κρατάει τόση υγρασία και προστατεύει το τυρί από το να ξεραθεί, ενώ ως προς τη θερμοκρασία του, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται στους 8C με 15C, ενώ τα μαλακά τυριά στους 5C με 8C.

Πριν τρίψει το τυρί άλειψε τον τρίφτη με ένα υλικό που έχουμε όλοι σπίτι μας - Ο λόγος; Μοναδικός!

Πόσες φορές δεν απηύδησες επειδή το τυρί σου, όντας πολύ μαλακό, κολλούσε πάνω στον τρίφτη του τυριού, κάνοντας τη ζωή σου δύσκολη; Ε, λοιπόν, σού έχουμε τη λύση! Μπορείς να απολαύσεις όποιο τυρί θέλεις τριμμένο, όσο μαλακό κι αν είναι με ένα μοναδικό κόλπο. Και μιας και μιλάμε για τυριά και.. κόλπα, δείτε εδώ το κόλπο της γιαγιάς για να διατηρήσετε τη φέτα σας φρέσκια για μήνες.

Πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο, ψέκασε την επιφάνεια του τρίφτη όπου θα ξύσεις το τυρί με μαγειρικό σπρέι ή άλειψέ τον με λάδι! Έτσι το τυράκι σου δεν θα κολλάει κι εσύ θα είσαι πάντα ευχαριστημένη!

τυρί τριμμένο

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share