Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε σε μια σακούλα το κοτόπουλο με μπύρα, ζάχαρη και αλάτι - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

5 Νοεμβρίου 2020 12:51
Έβαλε σε μια σακούλα το κοτόπουλο με μπύρα, ζάχαρη και αλάτι - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Το ψητό στήθος κοτόπουλου που όσο απλό κι αν ακούγεται θέλει σίγουρα την τέχνη του. Είναι η σταθερή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και το κλασικό πιάτο για όσους κάνουν δίαιτα. Είναι το αγαπημένο πιάτο των γυναικών και η κλασική επιλογή των διαιτολόγων. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε και κατά την αγορά του κοτόπουλου, δείτε εδώ ποια είναι τα επικίνδυνα σημάδια.

Πόσες και πόσες φορές όμως σε ένα μπάρμπεκιου δεν έχεις καταστρέψει ένα κοτόπουλο στη σχάρα; Ξηρό, καμμένο και χωρίς γεύση είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες των βασικών λαθών που κάνεις. Εμείς βρήκαμε το μυστικό για να ψήσεις το πιο ζουμερό ψητό στήθος κοτόπουλου και να μην το βαρεθείς ποτέ να το τρως.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το μαρινάρεις για δύο ώρες με μπίρα, αλάτι και ζάχαρη και θα σου διασφαλίσει το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του.

Αυτό είναι το μυστικό για απίστευτα ζουμερό κοτόπουλο σχάρας

Το ψητό στήθος κοτόπουλου αποκτά μια διακριτική αλμυρή γεύση, είναι ελαφρώς γλυκό και είναι απίστευτα ζουμερό. Η μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα δώσει στο κοτόπουλο γεύση και θα το κάνει πιο τρυφερό στο εσωτερικό του.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το κοτόπουλο σε μια σακούλα όπου θα έχεις βάλει μπίρα, αλάτι και ζάχαρη. Το κλείνεις αεροστεγώς και το αφήνεις για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο. Μπορείς να μαρινάρεις το κοτόπουλο ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο!

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρώτε κοτόπουλο με μαγιονέζα

Το κοτόπουλο είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά την αγορά του, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με τη μαγιονέζα. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με μαγιονέζα, μπουτάκια με σάλτσα μαγιονέζας, ομελέτα με κοτόπουλο και σως μαγιονέζας. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Συν ότι η γεύση της μαγιονέζας είναι αρκετά έντονη κάτι το οποίο σημαίνει πως όλος ο κόπος που κάνατε για να έχετε το πιο γευστικό κοτόπουλο θα πάει... χαμένος αφού η γεύση του θα καλυφθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share