Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπανόφι... για τρελά γούστα μέσα σε 5 λεπτά με ζαχαρούχο γάλα

Θα το λατρέψετε

4 Νοεμβρίου 2020 20:30
Μπανόφι... για τρελά γούστα μέσα σε 5 λεπτά με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να… σβήσετε το βραδινό σας με ένα νόστιμο γλυκό; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγή για ένα μπανόφι… για τρελά γούστα με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Το γλυκό αυτό έχει, παράλληλα, σαντιγί, καραμέλα, μπισκότο και μπανάνες. Είναι ένα ιδανικό κέρασμα για τους οικείους σας, ενώ κι εσείς θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια, όπως το... τεμπέλικο σοκολατένιο γλυκό.

Υλικά

200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

100 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

150 γραμμ. πτι μπερ θρυμματισμένα

80 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη και απαλή σαντιγί. Προσθέτετε ζαχαρούχο γάλα και χτυπάtε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.

Στα ποτηράκια που θα σερβίρετε το γλυκό, δημιουργείτε την πρώτη στρώση με τα θρυμματισμένα πτι μπερ. Ρίχνετε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα και στη συνέχεια τη μπανάνα, την οποία κόβετε διαγώνια σε μεγάλες φέτες.

Επικαλύπτετε με λίγο τριμμένο μπισκότο και πασπαλίζετε με κακάο. Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, παίρνετε μια δόση από τη σαντιγί και την προσθέτετε πάνω από τις μπανάνες. Γαρνίρετε με λίγη επιπλέον καραμέλα και πασπαλίζετε ξανά με κακάο.

Λεμονογλυκό... στο πι και φι με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Το απόγευμα μάλλον θα σας πιάνει κάποια… μικρή λιγούρα και θα θέλατε ένα ωραίο γλυκό, για να την ικανοποιήσετε. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προσφέρει μια μαγική συνταγή για γλυκό λεμονιού, που γίνεται… στο πι και φι με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.

Μπορεί, βέβαια, να θέλετε να έχετε έτοιμο το γλυκό αυτό για κάποιο τραπέζι μες στο Σαββατοκύριακο, ώστε να το λήξετε με ένα νόστιμο επιδόρπιο. Σε κάθε περίπτωση, η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και σίγουρα θα… γλείφετε τα δάχτυλά σας και όλοι θα σας ζητούν να το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά

-170 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, αλεσμένα στο multi

-40 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

-3 κρόκοι αυγού

-1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-150 γρ. χυμός λεμονιού

-100 γρ. φυτική σαντιγύ

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να τρίψουμε καλά τα μπισκότα πτι μπερ στο multi.

Κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε επίσης τα 40 γραμμάρια της ζάχαρης, και τα 100 γραμμάρια του βούτυρου το οποίο πρώτα έχουμε λιώσει σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι έως ότου να δέσουν μεταξύ τους.

Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε μέσα στη λαμαρίνα τώρα ένα μεταλλικό στρογγυλό πλαίσιο φόρμας, και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το παραπάνω μίγμα με τα μπισκότα.

Με ένα ποτήρι, πατάμε το μίγμα να στρωθεί καλά στη φόρμα και στρώνουμε από το μίγμα και όλο το πλαινό πλαίσιο της φόρμας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε κατόπιν τη λαμαρίνα ώστε η βάση μας να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το επόμενο βήμα είναι να σπάσουμε 3 αυγά. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπωλ, προσθέτουμε την 1 κουταλιά του γλυκού από το ξύσμα του λεμονιού, συνεχίζουμε αδειάζοντας τα 400 γραμμάρια του ζαχαρούχου γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε και τα 150 γραμμάρια από το χυμό του λεμονιού. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε αυτό το μίγμα στη φόρμα και ξαναψήνουμε στους 160 βαθμούς για 22 λεπτά πάλι σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά από το ψήσιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά από αυτές τις 3 ώρες και αφού το γλυκό θα έχει κρυώσει καλά, αδειάζουμε και στρώνουμε καλά τα 100 γραμμάρια της φυτικής σαντιγύ με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξύσμα λεμονιού και η συνταγή μας είναι έτοιμη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share