Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Αυτό είναι το μέρος που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά τις πατάτες σας

Δώστε βάση!

3 Νοεμβρίου 2020 19:17
Προσοχή: Αυτό είναι το μέρος που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά τις πατάτες σας

Οι πατάτες είναι πραγματικό πασπαρτού για το καθημερινό τραπέζι, καθώς αποτελούν πολύτιμη πρώτη ύλη για κάθε είδους γεύμα, μεσημεριανού ή βραδινού, δείτε εδώ το απόλυτο tip για να ξαναζεστάνετε τις τηγανητές σας πατάτες.

Μάλιστα, τείνουν να διατηρούνται πιο πολύ από τα υπόλοιπα λαχανικά, αρκεί όμως να τις αποθηκεύουμε με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην εμφανίσουν ρίζες ή μούχλα.

Tip: Πριν τις αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτές στην αφή, δεν έχουν φθορές από χτυπήματα ή τον καιρό και δεν έχουν εμφανίσει ήδη ρίζες.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις πατάτες, για να διατηρούνται φρέσκιες για περισσότερο καιρό.

Αποθηκεύστε τις πατάτες σε δροσερό μέρος

Για να διατηρήσετε την ποιότητα αλλά και τη γεύση τους για περισσότερο καιρό, τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, καθώς και μακριά από συσκευές που υπερθερμαίνονται, όπως ψυγείο ή καταψύκτη. Επίσης, αποφύγετε το κλασικό μέρος κάτω από τον νιπτήρα, καθώς ενδέχεται να μαζέψουν υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο, καθυστερείτε και την εμφάνιση ριζών και τις διατηρείτε φρέσκιες για πιο πολύ καιρό. Αποφύγετε το φως του ήλιου καθώς ίσως τις κάνει να πρασινίσουν και θα χαλάσει η γεύση τους.

Μη βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο

Αν και οι πατάτες θέλουν να δροσιά, η απόθηκευσή τους στο ψυγείο ή στην κατάψυξη δε συνίσταται, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο σε γλυκόζη και αλλοιώνεται η γεύση και η υφή τους όταν μαγειρευτούν. Όπως είπαμε και πιο πάνω, ένα δροσερό μέρος, όπως η αποθήκη σας, το γκαράζ ή ένα κελάρι είναι ό,τι πρέπει. Αν παρόλα αυτά έτυχε να τις έχετε στο ψυγείο, αφήστε τις να επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς έτσι ίσως να αποφύγετε κάποια αλλοίωση στο χρώμα ή τη γεύση.

Τηγάνισες πατάτες και μύρισε το σπίτι τηγανίλα; Με αυτά τα κόλπα θα την εξαφανίσεις!

Τηγάνισες πατάτες, τις απόλαυσες αλλά μετά δεν κατάφερες με τίποτα να απαλλάξεις το χώρο από την ενοχλητική και έντονη μυρωδιά της τηγανίλας. Επίσης, δείτε ποιο είναι το λάθος στο τηγάνισμα που προκαλεί καρκίνο

Άνοιξες τα παράθυρα, αέρισες το χώρο, άνοιξες τον απορροφητήρα, ψέκασες με τα ειδικά αρωματικά σπρέι αλλά... τίποτα! Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Την επόμενη φορά ακολούθησε τα παρακάτω tips και πες αντίο στην τηγανίλα σε χρόνο dt:

  1. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, ξύδι, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο (αν χρειαστεί συμπλήρωσε κι άλλο νερό). Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.
  2. Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και κράτα τις φλούδες του. Ρίξε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα και τοποθέτησέ τις πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Η μυρωδιά τους θα διαχυθεί σε όλο το σπίτι!
  3. Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες από λεμόνι ή lime. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share