Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Το γλυκό λεμονιού που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα

Καλή απόλαυση

2 Νοεμβρίου 2020 23:42
Το γλυκό λεμονιού που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία δεν μπορούν να απολαύσουν τα γλυκά που θέλουν είτε επειδή έχουν κάποια προβλήματα είτε απλά δεν γίνεται επειδή ακολουθούν ένα είδος διατροφής. Όμως υπάρχει ένα γλυκό το οποίο μπορούν να απολαύσουν όλοι χωρίς αυτό να περιέχει ζάχαρη αλλά λεμόνι. Μόλις το κάνετε δείτε και τι έγινε όταν μία 20χρονη γυναίκα έπινε μέλι με λεμόνι για έναν ολόκληρο χρόνο.

Πόσο εύκολο είναι αυτό το κέικ με λεμόνι χωρίς ζάχαρη;

  • Δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Μπορείς να το φτιάξεις λερώνοντας μόλις 2 μπολ.
  • Δεν περιέχει αυγά.
  • Μπορείς να το φτιάξεις ανά πάσα στιγμή καθώς περιέχει υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Αυτό το γλυκό λεμονιού μπορείτε να το φάτε χωρίς να φοβάστε για θερμίδες

Τι γίνεται όταν αντικαθιστάς την κλασική ζάχαρη με ζάχαρη στέβια;

Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά από την κλασική ζάχαρη. Ένα φλιτζάνι κλασική ζάχαρη δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ένα φλιτζάνι στέβια. Ένα φλιτζάνι κλασική ζάχαρη αντιστοιχεί σε 1 κ.γ. στέβια. Το θέμα είναι ότι η υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης θα πρέπει να αντικατασταθεί στη συνταγή σου με κάτι άλλο. Μια καλή ιδέα είναι να την αντικαταστήσεις με γιαούρτι.

Frosting

Φτιάξε ένα πολύ απλό frosting. Όχι ένα frosting λεμονιού αλλά ένα απλό frosting με ζάχαρη άχνη και γάλα. Συγκεκριμένα για το παρακάτω κέικ θα χρειαστείς 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη και 1 κ.σ. γάλα.

Κέικ λεμονιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι (ή αλεύρι ολικής άλεσης)
  • 1μιση κ.γ. baking powder
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. στέβια
  • 3/4 φλ. + 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
    ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά (1 κ.σ. συνολικά)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Απολαύστε ένα γλυκό λεμονιού χωρίς ζάχαρη με λίγες απλές κινήσεις

Εκτέλεση:

Μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή χρησιμοποιώντας αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι βρώμης αντί για λευκό αλεύρι. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου πεντανόστιμο. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αλεύρι αμυγδάλου θα είναι επίσης πεντανόστιμο το κέικ αλλά δεν θα είναι καθόλου όμορφο.

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λάδωσε μια μακρόστενη φόρμα. Ανακάτεψε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα στερεά σε ένα άλλο. Έπειτα ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήσε για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το εσωτερικό του κέικ.

Αν θέλεις ανακάτεψε στο τέλος 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη με 1 κ.σ. γάλα της επιλογής σου και άπλωσε το frosting πάνω στο κέικ σου.

Για να φτιάξεις frosting χωρίς ζάχαρη και βούτυρο θα χρειαστείς:

  • 1 φλ. κάσιους ανάλατα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας
  • 3 κ.σ. maple syrup
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμό από ένα μικρο λεμόνι

Χτύπα όλα τα υλικά στο μούλτι μαζί με 1-2 κ.σ. νερό. Χτύπα μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Το frosting σου είναι έτοιμο.

Πόσες θερμίδες έχει το κέικ λεμονιού;

Αν υπολογίσουμε ότι το κόβεις σε 13 κομμάτια, τότε το κάθε κομμάτι έχει 60 θερμίδες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share