Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια κοτόπουλου-λαχανικών στο φούρνο

Είναι λαχταριστά και αφράτα!

2 Νοεμβρίου 2020 14:31
Κεφτεδάκια κοτόπουλου-λαχανικών στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια στο φούρνο. Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε κοτόπουλο, δείτε εδώ την κλασική συνταγή με κιμά μοσχαρίσιο.

Υλικά

  • 600 γρ κιμά κοτόπουλο
  • 1 πιπεριά πράσινη στο blender
  • 1 πιπεριά κόκκινη στο blender
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μικρό
  • 1/2 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 1/2 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.σ αλάτι κοφτό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ σόδα
  • 300 γρ ψωμί μουλιασμένο
  • 100 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 πρεζες κόλιανδρο ξερό
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 20 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρεζα κάρυ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου συνταγή

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το ξύδι και τον ζυμώνουμε καλά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά ζυμώνουμε καλά προσθέτουμε τη σόδα το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά τα αυγά και την μουστάρδα.
  • Θέλουμε μια ζύμη μέτρια να μην είναι πολύ σφιχτή αλλά ούτε πολύ μαλακιά. Μπορούμε να τη βάλουμε ψυγείο για 40 λεπτά και τότε τα πλάθουμε με λαδωμένα χεράκια ελαφρά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  • Τα ψήνουμε στον αέρα για 35-40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

Πηγή: cookpad.com

Κανένα πιτσιρίκι δεν αντιστέκεται σε αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια της μαμάς

Τα κεφτεδάκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά από την εποχή, όπου είμαστε πιτσιρίκια και είναι αλήθεια, ότι κανένα δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά, που φτιάχνει η μαμά.

Αν πιστεύατε ότι τα κεφτεδάκια δύσκολα πετυχαίνουν, τώρα θα αλλάξετε γνώμη. Εδώ θα δείτε την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια τηγανητά κι εδώ μπορείτε να δείτε πόσο ωραία τα κάνει η γιαγιά. Ιδανικός μεζές για κρασί ή μπύρα στα οικογενειακά τραπέζια, στα πάρτυ, και όχι μόνο.

Μερικά μυστικά επιτυχίας

  • Όσον αφορά τον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Επίσης μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε. Χρησιμοποιούμε είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο ή και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
  • Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας.
  • Όσο περισσότερα μυρωδικά, τόσο το καλύτερο! Προτιμήστε αποξηραμένα μυρωδικά για πιο ζωντανό άρωμα.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά, ταιριάζει πολύ και μια μικρή ποσότητα θρούμπι (αρωματικό).
  • Θυμηθείτε! Πάντα η ρίγανη, αποξηραμένη ή φρέσκια, απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  • Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και γίνονται τα κεφτεδάκια αφράτα.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά.
  • Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  • Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα.

Πηγή: Mamapeinao.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share