Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

2 Νοεμβρίου 2020 11:36
Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό γεμάτο σοκολάτα; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα. Αν πάλι προτιμάτε τις πιο... αλμυρές γεύσεις, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την εύκολη και γρήγορη ζύμη για τυρόπιτα.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα (και λίγο ακόμα για το βούτηγμα των μπισκότων)
  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουερ

γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Πώς το φτιάχνουμε:

  • Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε κρύο νεράκι.
  • Βάζουμε τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κακάο και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  • Μόλις δέσει το μείγμα μας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα, που έχουμε κόψει κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και αρχίσει να κρυώνει το μείγμα μας.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα μακρόστενο, βαθύ ταψί για γλυκά. Στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο γάλα.
  • Συνεχίζουμε με μια στρώση σοκολάτας, μια στρώση μπισκότα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε το σκεύος μας στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο το γλυκό και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να δέσει.

Πηγή: mothersbird.gr

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα

Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπανάνα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ το γλυκό της γιαγιάς.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 450 γρ μπισκότα βουτύρου (τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα)
  • 250 γρ βούτυρο

Για τη κρέμα:

  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
  • 100 γρ τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε multi και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι και στρώνουμε ομοιόμορφα την βάση με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει υφή μελιού.
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi και προσθέτουμε το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζελέ χτυπώντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζουμε τη βάση με τα μπισκότα από το ψυγείο ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε πάνω στη βάση, απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Όταν σφίξει η κρέμα το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τρούφα.

Πηγή: cookpad

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share